fredag den 11. februar 2011

Fastelavnsboller med creme

De her fastelavnsboller stammer fra mit barndomshjem, hvor de altid blev bagt i fastelavnsweekenden. Jeg fik lyst til at bage dem nu og så kan jeg måske få bagte nogle andre fastelavnsboller, når vi nærmer os fastelavn - det var smart ikke?

Til ca. 24 boller skal du bruge:

500 g mel
50 g gær
100 g smør
50 g sukker
1 tsk salt
1 æg
2 dl mælk

Fyld:

kogt kagecreme Se opskrift under kager
syltetøj
marcipan
nutella
chokolade - fantasien sætter ingen grænser, men jeg foretrækker nu at putte kagecreme i ....

Glasur:
100 g flormelis
3 spsk kakao
lidt vand

Smørret smeltes og der slukkes for blusset og mælken tilsættes. Når blandningen er håndvarm - det er den hurtigt, hældes den over den smuldrede gær.

Sukker, salt og æg tilsættes og æltes melet i. Dejen skal være blød og smidig og ikke klistre på fingrene.

Dejen hæver i min. ½ time og rulles derefter ud til en stor firkant der deles i mindre firkanter på ca. 10 x 10 cm.



Cremen lægges på firkanterne - ca. 1 skefuld på hver.

Hjørnerne foldes sammen, så fyldet ikke falder ud.



Boller lægges på bagepapir på en bageplade med den foldede side nedad.

Bages i ovenen ved 200 grader i 15 min til bollerne er gyldne.

Mens bollerne køles af røres glasuren sammen og der smøres en klat på hver bolle.