lørdag den 8. oktober 2011

Langtidsstegt flæskesteg med smørstegte kejserhatte

I dag skulle vi så have flæskesteg, og da der var tid til det, blev den langtidsstegt over 3 timer - nu er det jo ikke jul, så jeg lavede lidt efterårstilbehør til.

1 svinekam med svær - størrelse alt efter, hvor mange der skal spise med
salt
1 bakke kejserhatte
2 spsk smør

Sovs:
30 g smør
4 spsk mel
stegesky fra stegen
kulør

Flæskestegen lægges i en bradepande med vand med sværen nedad. Stegen saltes og pebres på bunden og sættes i ovnen ved 125 grader i 1 time.

Stegen vendes og sværene drysses godt med salt. Stegen sættes tilbage i ovnen og steger nu i 2 timer yderligere. - Der spædes til med vand, hvis det fordamper, der skal jo gerne være noget til sovsen.

En halv time inden stegen er færdig, hældes stegeskyen fra i en skål.

Smørret smeltes i en gryde og melet tilsættes og der laves en melbolle.  Melbollen spædes op med stegeskyen - husk at tage fedtet fra - det lægger sig oven på stegeskyen. Når sovsen har den rigtige tykkelse smages den til og der tilsættes kulør indtil den har den rigtige farve.

De sidste 10 minutter inden stegen er færdig tændes der for grillen og flæskesværene popper op og bliver dejlige luftige og sprøde - husk at de ikke skal blive sorte.

Kejserhattenen skylles og skæres i skiver. Smørret smeltes på panden og kejserhattene steges gyldne i smørret.

Stegen serveres med sovs, katofler, en god salat og kejrserhattene til.