søndag den 27. november 2011

Brownies på den nemme måde

Den her opskrift har jeg haft og brugt i mange år - nu bliver den delt her på bloggen....

4 æg
370 g sukker
4 tsk vanillesukker
100 g mel
1 stor knivspids bagepulver
1 knivspids fint salt
4 spsk kakao
150 smeltet smør
75 hakkede hasselnødder
75 g hakkede mandler

Æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Smørret smeltes og vendes i æggemassen. Mel, bagepulver kakao, vanille og salt vendes efterfølgende i og til sidst de hakkede nødder og mandler.

Dejen hældes i em smurt bageform og bages midt i ovnen ved 175 grader i 20 - 25 minutter. Den skal være godt fugtig, men selvfølgelig ikke hænge på en kødnål.

Når den er afkølet skæres den i små firkanter - der kan også kommes en god glasur på, men kagen er meget sød i sig selv.

Man kan også vælge at hakke noget mørk, lys eller hvid chokolade i - det gør den ikke ringere.......