En af de mere spektakulære spiser om sommeren er fritterede hyldeblomster - efter min mening. Jeg synes det smager fantastisk og det er lidt sjovt at man spiser de flotte skærme på denne måde.
Ideen har jeg fået for mange år siden i mine børns børnehave. Der kunne man ofte en sommereftermiddag blive budt på fritterede hyldeblomster "til at gå hjem på".
Uhmm det er en fantastisk spise, men 1 gang hver sommer er nok for mig - så har man lige fået den der snert af - ahh nu er det rigtig sommer...
Dejen er en pandekagedej - bare lidt tykkere, altså med mere mel i...
til ca. 20 store skærme:
3 dl mel
3 dl mælk
2 æg
1 knivspids salt
2 tsk sukker
Olie til kogning
flormelis til at drysse med
Alle ingredienserne blandes sammen til pandekagedejen og den står lige og hviler i en lille halv time.
Olien varmes op og når den er god varm starter kogningen af hyldeblomstskærmene.
Tjek om olien er varm nok ved at stikke enden af en tændstik ned (den uden svovl) i olien og hvis der kommer bobler op langs tændstikken er olien varm nok.
Hyldeblomstskærmen dyppes godt i pandekagedejen og lægges i den varme olie og steger/koger i et par minutter til den er sprød og gylden. Lægges på køkkenrulle for at suge det overskydende fedt.
Drysses med flormelis og nydes med det samme.....
Jeg serverede dem til en hjemmelavet koldskål - det kan faktisk erstatte kammerjunkerne...