søndag den 9. november 2014

Pirogger med oksekød



Så fik jeg lavet nogle super gode pirogger - de er gode både til aftensmad og i madpakken i dagen efter - lige noget for både børn og voksne - server med en god salat og noget gnave grønt i madpakken...


50 g gær
1 tsk Salt
1 spsk Sukker
1/2 dl Olie
3 dl Lunt vand
ca. 6-700 g mel

Fyld:
500 g hakket oksekød
Lidt olie til stegning
1 lille løg i tern
1 fed hvidløg
2 spsk tomatpure
5 store tomater i tern
2 maggitern
1/2 dl vand
1 tsk tørret basilikum
Salt og peber
Revet ost

1 æg til pensling

Opløs gæren i det lune vand og ælt alle ingredienser sammen.

Æltes godt og sættes til hævning i ca. 30 min.

Imens dejen hæver steg løgtern og hvidløg i olien - kødettilsættes når løgene er gennemsigtige.

Når kødet er brunet tilsætte tomatpure, krydderier, maggitern og vand. Det hele simrer i ca. 15 minutter..

Smag til med salt og peber.

Del dejen i 18 klumper.

Rul hver klump aflang og læg en skefuld kødsovs i den ene ende - drys med lidt revet ost.

Fold dejen over kødsovsen, så det bliver til en halvmåne.

Sørg for at enderne bliver trykket rigtig godt samme så fyldet ikke falder ud.

Pensel med et sammenpisket æg.

Bages i ovnen i ca. 15 minutter til piroggerne er lysebrune og gyldne.