fredag den 9. august 2013

Kold agurkesuppe med marinerede vannamei rejer

Opskriften her er jeg blevet inspireret af på isabellas.dk. Jeg har dog ændret lidt i den ,- den blev rigtig dejlig....

Til 6 personer til forret
2 agurker
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 skive hvedebrød uden skorpe
saften af ½ citron
1 spsk æbleeddike
1 tsk. grov sennep
 4 dl græsk yoghurt, 10 % - eller yoghurt naturel
6 dl kold kyllingebouillon
1 bundt dild
Salt og peber - jeg brugte 1 tsk hyldeblomstsalt

500 g vannemei rejer

marinade:
1 spsk sød chilisauce
2 fed hvidløg
½ spsk olie
saft af en lime
salt og peber - jeg brugte hyldeblomstsalt

Skær agurkerne i tykke skiver - skræl dem evt. hvis skallen er grov. - Jeg brugte agurker fra drivhuset og alt efter hvor længe de har hængt, kan de godt få en lidt tyk skal.

Hak hvidløg og skalotteløg. 

Skær brødskiven i tern. 

Blend agurk, hvidløg og skalotteløg med æbleeddike, grov sennep, brødtern, citronsaft, yoghurt og bouillon. 

Tilsæt ½ bundt dild, og blend igen. 

Smag til med salt og peber. 

Lad suppen stå koldt i mindst 1 time, og pisk den derefter igennem før servering.

Bland ingredienserne til marinaden sammen og lad rejerne stå og trække i marinaden i en times tid inden servering. - jeg brugte kogte rejer, men hvis man bruger friske rejer skal de lige have t par minutter på panden inden de serveres.


Jeg serverede Naan brød til.