onsdag den 15. april 2015

Chokolade med kaffefrosting og måske daim (verdens bedste Chokoladekage)


Den her chokoladekage er lynhurtigt gået hen og blevet min yndlings chokoladekage. - den er dejlig svampet, men ikke så tung at det bliver for meget.

Kaffefrostingen som jeg har lavet i 2 varianter er super lækker - både på den ene og den anden måde.....


Til en bradepande skal du bruge:

300 g chokolade

100 g farin

3 dl mælk

200 g smør

6 æg

300 g sukker

2 tsk vaniliesukker

300 g mel

2 tsk bagepulver


Smelt chokolade, farin, mælk og smør ved svag varme - lad det køle af.

Pisk æg, vaniliesukker og sukker til en luftig og lys masse.

Rør den smeltede chokolademasse sammen med æggesnapsen og tilsæt mel og bagepulver.

Bag kagen i en bradepande (34 x 22 cm) ved 165 grader i 35-40 minutter.


Kaffe-frosting:
Variant 1:

300 g flormelis

3 spsk blødt smør

2 tsk vaniliesukker

4 spsk stærk kaffe 
1 dobbelt daim hakket i små stykker

Pisk alle ingredienserne sammen til en jævn masse.

Smør kaffefrosting over den kolde kage, og drys hakket Daim over.





Variant 2:


300 g flormelis

125g blødt smør

2 tsk vaniliesukker

4 spsk stærk kaffe 


Pisk alle ingredienserne sammen til en jævn masse.

Sprøjt swirls med en sprøjtepose så kagen bliver dækket af rosetter.


Skær kagen i små firkanter inden servering.