Den her chokoladekage er lynhurtigt gået hen og blevet min yndlings chokoladekage. - den er dejlig svampet, men ikke så tung at det bliver for meget.
Kaffefrostingen som jeg har lavet i 2 varianter er super lækker - både på den ene og den anden måde.....
Til en bradepande skal du bruge:
300 g chokolade
100 g farin
3 dl mælk
200 g smør
6 æg
300 g sukker
2 tsk vaniliesukker
300 g mel
2 tsk bagepulver
Smelt chokolade, farin, mælk og smør ved svag varme - lad det køle af.
Pisk æg, vaniliesukker og sukker til en luftig og lys masse.
Rør den smeltede chokolademasse sammen med æggesnapsen og tilsæt mel og bagepulver.
Bag kagen i en bradepande (34 x 22 cm) ved 165 grader i 35-40 minutter.
Kaffe-frosting:
Variant 1:
Variant 1:
300 g flormelis
3 spsk blødt smør
2 tsk vaniliesukker
4 spsk stærk kaffe
1 dobbelt daim hakket i små stykker
Pisk alle ingredienserne sammen til en jævn masse.
Variant 2:
300 g flormelis
125g blødt smør
2 tsk vaniliesukker
4 spsk stærk kaffe
125g blødt smør
2 tsk vaniliesukker
4 spsk stærk kaffe
Pisk alle ingredienserne sammen til en jævn masse.
Sprøjt swirls med en sprøjtepose så kagen bliver dækket af rosetter.
Skær kagen i små firkanter inden servering.