torsdag den 20. september 2012

Chokolademuffins med kærnemælk

Min datterskal  have kage med til præst, så jeg har bagt de her chokolademuffins, som bliver rigtig svampede og lækre. det er de mest svampede og chokoladeagtige muffins jeg længe har bagt - uhmmmm

Til 40 muffins brugte jeg:

190 g smør
450 g sukker
4½ tsk vanillesukker
3/4 liter kærnemælk
8 spsk kakao
600 g mel
3 tsk natron
150 g chokolade
lidt salt - ca. 1/4 tsk

Pisk smør, sukker og vanille rigtig godt sammen.

Tilsæt kærnemælk, kakao, mel og natron og pisk til dejen er ensartet.

Hak chokoladen groft og vend den i lidt mel- så synker den ikke til bunds. Vend den i dejen.

Fordel dejen i muffinsforme. Fyld kun halvt op, da de hæver flot- dejen er meget tung. Sæt formene i en muffinbageform så dejen ikke flyder ud.

Bag dem ved 175 grader i ca. 20 min. Lad dem afkøle.

Kagerne kan fryses.

Pynt evt. med glasur.