torsdag den 15. august 2013

Kiksekage - på den gode måde

Jeg er opvokset med kiksekage i 70'erne/80'erne og kan huske, at jeg som barn, allerede dengang synes, at det var lidt ulækkert med alt det palmin, der skulle smeltes for at lave den dejlige kiksekage.

Her er så en opskrift, hvor der ikke bruges palmin, men "lutter gode sager" - ikke at jeg siger, at den så ikke feder, men det er trods alt en anden slags fedt end palminen...

Du skal bruge:

300 g mørk chokolade
1 dåse kondenseret mælk ca. 400 g
35 g smør
firkantede kiks


Beklæd en aflang smal rugbrødsform  på ca. 25 cm med husholdningsfilm.

Hak chokoladen groft og kom den i en lille gryde sammen med kondenseret mælk og smør. Lad blandingen smelte ved svag varme. Rør hele tiden, så det ikke brænder på. Rør til en ensartet masse og tag gryden af varmen.

Læg et tynd lag af chokolademassen i bunden af formen. Læg derefter et lag kiks. Fortsæt til der er 4 - 6 lag - alt efter hvor tykke du laver chokoladelagene.

Slut med et lag chokolade. 

Stil kiksekagen tildækket i køleskabet minimum 4 timer. Tag kagen ud ca. 10 min. før servering og skær den i skiver.