mandag den 11. november 2013

Chokoladekage med karamelcreme


Den her kage lavede jeg forleden dag, da jeg havde gæster - den smagte rigtig dejligt , men den var også meget tung og bastant, så det er ikke en kage man skal have for meget af...
jeg fandt den her:  Pernilleshimmel.blogspot.com

Til ca. 8 stykker skal du bruge:

Kagen
140 g blødt smør
270 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
110 g hakket mørk chokolade
2 spsk kaffe
3 dl kogende vand
500 g mørk farin
150 ml cremefraiche
2 store æg

Cremen
60 ml vand
120 g sukker
160 ml piskefløde

130g sukker
6 pasteuriserede æggehvider
1 knivspids salt
450 g smør, skåret i små tern
1 tsk vanilie

Karamel 200 g sukker
3 spsk. vand

Forvarm ovnen til 180 grader og læg bagepapir i en lille bradepande.

Bland chokolade, kaffe og kogende vand i en skål. Lad blandingen stå til chokoladen er smeltet.

I en anden skål piskes smør og farin til en lys og luftig masse. Rør cremefraiche i og bland til
massen er ensartet. Pisk æggene i, et efter et, og fortsæt til blandingen er helt glat.

Pisk mel, bagepulver og salt i dejen.

Pisk den smeltede chokolade i kagedejen.

Hæld dejen i bradepanden og bag kagen i 30 - 40 minutter. Tjek om kagen er bagte med en strikkepind eller kødnål.

Lad kagen køle helt af.

Karamelsmørcreme
Vand og 120g sukker smeltes i en tykbundet gryde over middelvarme til en klar sirup. Den må ikke være for lille. Rør jævnligt, men så snart siruppen koger skal der ikke længere røres i gryden.

Lad siruppen koge videre indtil den har en dyb karamelfarve. Tag karamellen af varmen og hæld forsigtigt
piskefløden i . Rør i karamellen til fløden og siruppen blander sig helt.

Hæld den færdige karamel i en skål og sæt den på køl.

Rør 130 g sukker, æggehviderne og salt sammen i en skål over vandbad og pisk blandingen til den er 60 grader varm.

Tag skålen af varmen og med en elpisker piskes æggehviderne meget stive.

Pisk smørret i de stive æggehvider lidt efter lidt. Pisk vanille og den afkølede karamel i.

Sammenlægning
Del den afkølet kage i to lige store dele og læg bundene sammen med et lag af karamelsmørcremen, som også lægges på toppen. Sæt kagen på køl.

Karamel pynt
Smelt sukker og vand sammen i en tykbundet gryde over middelvarme og lad den koge til sukkeret er
smeltet og siruppen er blevet en dyb karamelfarve. - det tager 5- 7 minutter.

Tegn med karamellen på bagepapiret. Arbejd hurtigt. Karamellen størkner øjeblikkeligt.

Skær kagen i 8 firkanter. Pil forsigtigt karamellen af bagepapiret og bryd den i passende stykker og pynt kagerne.

Jeg lavede lidt ekstra karamelsauce, som jeg pyntede tallerkenerne med inden kagen kom på....