mandag den 11. november 2013
Chokoladekage med karamelcreme
Den her kage lavede jeg forleden dag, da jeg havde gæster - den smagte rigtig dejligt , men den var også meget tung og bastant, så det er ikke en kage man skal have for meget af...
jeg fandt den her: Pernilleshimmel.blogspot.com
Til ca. 8 stykker skal du bruge:
Kagen
140 g blødt smør
270 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
110 g hakket mørk chokolade
2 spsk kaffe
3 dl kogende vand
500 g mørk farin
150 ml cremefraiche
2 store æg
Cremen
60 ml vand
120 g sukker
160 ml piskefløde
130g sukker
6 pasteuriserede æggehvider
1 knivspids salt
450 g smør, skåret i små tern
1 tsk vanilie
Karamel 200 g sukker
3 spsk. vand
Forvarm ovnen til 180 grader og læg bagepapir i en lille bradepande.
Bland chokolade, kaffe og kogende vand i en skål. Lad blandingen stå til chokoladen er smeltet.
I en anden skål piskes smør og farin til en lys og luftig masse. Rør cremefraiche i og bland til
massen er ensartet. Pisk æggene i, et efter et, og fortsæt til blandingen er helt glat.
Pisk mel, bagepulver og salt i dejen.
Pisk den smeltede chokolade i kagedejen.
Hæld dejen i bradepanden og bag kagen i 30 - 40 minutter. Tjek om kagen er bagte med en strikkepind eller kødnål.
Lad kagen køle helt af.
Karamelsmørcreme
Vand og 120g sukker smeltes i en tykbundet gryde over middelvarme til en klar sirup. Den må ikke være for lille. Rør jævnligt, men så snart siruppen koger skal der ikke længere røres i gryden.
Lad siruppen koge videre indtil den har en dyb karamelfarve. Tag karamellen af varmen og hæld forsigtigt
piskefløden i . Rør i karamellen til fløden og siruppen blander sig helt.
Hæld den færdige karamel i en skål og sæt den på køl.
Rør 130 g sukker, æggehviderne og salt sammen i en skål over vandbad og pisk blandingen til den er 60 grader varm.
Tag skålen af varmen og med en elpisker piskes æggehviderne meget stive.
Pisk smørret i de stive æggehvider lidt efter lidt. Pisk vanille og den afkølede karamel i.
Sammenlægning
Del den afkølet kage i to lige store dele og læg bundene sammen med et lag af karamelsmørcremen, som også lægges på toppen. Sæt kagen på køl.
Karamel pynt
Smelt sukker og vand sammen i en tykbundet gryde over middelvarme og lad den koge til sukkeret er
smeltet og siruppen er blevet en dyb karamelfarve. - det tager 5- 7 minutter.
Tegn med karamellen på bagepapiret. Arbejd hurtigt. Karamellen størkner øjeblikkeligt.
Skær kagen i 8 firkanter. Pil forsigtigt karamellen af bagepapiret og bryd den i passende stykker og pynt kagerne.
Jeg lavede lidt ekstra karamelsauce, som jeg pyntede tallerkenerne med inden kagen kom på....
Abonner på:
Opslag (Atom)