tirsdag den 25. marts 2014

Foccacia

Et yderst dejligt madbrød, der kan bruges som tilbehør til - ja næsten hvad som helst.....

Brød til en lille bradepande
25 g gær
1 ½ spsk sukker
1 ½ spsk salt
2 spsk rapsolie
5 dl vand
600 g  hvedemel  - jeg erstattede noget af hvedemelet med durum

4 kviste rosmarin
1 tsk havsalt i flager

Rør gæren ud i en stor skål sammen med vand, sukker, salt og olie. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør
det rigtigt godt sammen.

 Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og pensel dejen med lidt olie. Fordel rosmarin over dejen og pres det lidt ned i dejen.

Sæt på køl i mindst 6 timer eller natten over.

Drys til sidst med salt lige inden brødet skal i ovnen.

Sæt foccaciaen direkte fra køl ind i en forvarmet ovn på 210 grader og bag i ca. 25 minutter indtil brødet er gyldent og sprødt.