fredag den 6. juni 2014

Æggekage med tomater og røget svinemørbrad

En god klassisk gammeldags æggekage - med lidt nyt...

Til 4 personer skal du bruge:

8 æg
250 g røget svinemørbrad
1 bundt forårsløg i tynde ringe
6 friske cocktailtomater
1 dl mælk
salt og peber
rapsolie
en lille håndfuld revet ost
klippet purløg 
karse


Tænd ovnen på 160 grader.

Skær den røgede svinemørbrad i små tern og svits dem på panden i en smule olie. 

Tilsæt forårløgene til svinemørbraden på panden og svits dem sammen i et par minutter.

Slå æggene ud i en skål. Tilsæt mælk og pisk sammen med salt og friskkværnet peber. 

Hæld æggemassen på den varme pande og lad den stivne i panden over svag varme i 10-15 min.

Skær tomaterne i skiver og fordel dem på toppen af æggekagen og drys med lidt revet ost. Stil panden i ovnen og bag æggekagen færdig i ovnen i 10 min., til æggekagen er helt sat og tomaterne er bagte.

Æggekagen serveres, mens den er varm med ristet rugbrød og drysset med klippet purløg og karse.