søndag den 28. december 2014

Rimmet laks

Til julefrokosten 2. juledag fik jeg lavet en super lækker laks.

Den er rimmet - dvs den har trukket i salt, sukker og krydderier i et døgns tid - prøv den..............

Du skal bruge:
1 stykke fersk laks - hel eller halv side alt efter hvor mange i er
HUSK laksen skal ligge i fryserne i 48 timer inden den tilberedes, da der er nogle bakterier i fersk laks, som skal slås ihjel før end man tilbereder den - det samme gælder når man laver sushi.....
salt
sukker
peber
fennikelfrø
frisk dild
strimler af citronskral fra en ubehandlet citron

Læg laksesiden på et stykke film.

Drys sukker, salt, peber og alle de andre ingredienser ud over hele siden, vend den og gør det samme på den anden side.

Pak laksen godt ind i film og læg den i køleskabet i et døgns tid.

Skær laksen i tynde skiver og pynt med frisk dild...

En himmelsk mundfuld......