Jeg elsker æbletrifli og jeg elsker lagkage, så jeg har valgt at prøve, at kombinere disse 2 - uhhmm det er ikke at kimse af....
Du skal bruge:
2 lagkagebunde
1 mandelmarengsbund
1 portion kagecreme
1 portion æblemos (ca. 900 g)
5 blade husblas
1 lille glas æblegelé
2 dl piskefløde
1 pose knuste makroner ½ dl portvin
tørrede æbler
lidt karamel af.
100 g sukker
20 smør
Lav æblemosen - eller tag en pose op fra fryserene (jeg har altid nogle portioner æblemos i fryseren).
Læg husblassen i koldt vandt i 5 minutter. Vrid vandet af og læg husblassen i en lille skål. Smelt husblassen over vandbad til husblassen er smeltet.
Rør en skefuld æblemos i den smeltede husblas og bland det i resten af æblemosen.
Lav æblegelé, eller brug et fra tidligere produktion.
Bag lagkagebundene og mandelmarengsbunden.
Lav kagecreme.
Læg de knuste makroner i en skål og hæld portvinen over. Drej rundt så alle makroner bliver vædet med portvin.
Jeg valgte at lægge kagen sammen i en firkantet form, men det kan jo også være i e springform.
Sæt bagefolie rundt i kanten på formen.
Start med at lægge mandelbunden i og fordel de knuste makroner over. Fordel æblemosen henover - hold en dl æblemos tilbage.
Læg en lagkagebund henover.
Fordel kagecremen over bunden og læg endnu en lagkagebund over.
Pres oven på bunden så du ved at det hele ligger godt i formen.
Smelt æblegeléen og hælden i jævnt lag ud over toppen af lagkagen.
Sæt kagen på køl i minimum 3 timer.
Smelt sukker og smør og rør rundt til karamellen bliver gylden. Læg hurtigt de tørrede æbler i karamellen og tag dem op og læg dem på et stykke bagepapir - karamellen bliver hurtigt mørk, så det skal gå stærkt!
Pisk fløden stiv og vend resten af æblemosen i flødeskummet.
Skær kagen i den ønskede størrelse stykker og sprøjt toppe af æbleflødeskum på toppen. Pynt med glasrede tørrede æbler.
Et udsøgt stykke kage....