fredag den 7. oktober 2011

Bananmuffins med chokoladestykker og kakaoglasur

Det her er mine yndlings bananmuffins - de skal bare smages.... og vi skal lige hygge med dem her fredageftermiddag, når pigerne er kommet hjem fra skole.

Til ca. 30 muffins

320 g sukker
6 æg
200 g smeltet smør eller margarine
300 g mel
3 tsk bagepulver
4 små mosede bananer
saft af 1 citron
1 stor plade mørk chokolade hakket i små tern

Glasur.
150 g flormelis
4 spsk kakao
lidt vand

Fedtstoffet smeltes. Sukker og det smeltede fedtstof røres sammen og æggene piskes i et ad gangen.

Mel og bagepulver tilsættes og de mosede bananer, citronsaft og den hakkede chokolade tilsættes.

Dejen fordeles i muffinsforme og bages i ovnen ved 200 grader varmluft i 15 - 17 minutter - til de er gyldne og hævede.

Glasuren røres sammen og fordeles på kagerne, når de er afkølede.

Her er det en variant med citronglasur og chokoladeknapper....



Pæresalat med parmasan, serranoskinke og saltmandler

Det her er en rigtig dejlig efteråssalat - med gode friske pærer.
Du skal bruge:
1 romainesalathoved
2 – 3 udkernede, hårde pærer i både
150 g serranoskinke i tynde skiver
35 g høvlet parmesan
25 g saltmandler
Dressing
3 spsk olivenolie
1 spsk balsamico
1 tsk oregano
Salt og peber
Riv salatbladene i mundrette stykker, vend dem med pærerne, der er skåret i både.Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.

Skær skinken i mindre stykker - eller klip, som jeg plejer at gøre og rist dem på bagepapir i ca. 5. minutter under grill i ovnen til de bliver knasende og sprøde.
Fordel skinke, høvlet parmesan samt saltmandler på salaten og server til kød eller bare med friskt brød til...