Min mellemste datter lavede forleden denne dejlige tærte...
Mørdej:
225 g mel
150 g smør
3 spsk vand
Fyld:
250 g friske spinatblade
2 fed hvidløg
1 bundt forårsløg i skiver
1 snackpeber i tern
10 cherrytomater i halve
200 s skinkestrimler
1 hel frisk mozarella
3 æg
2 dl creme fraiche
1 dl fløde
½ hønseboullionterning
salt og peber
150 g revet ost
Smørret smuldres i melet og vandet tilsættes til at samle mørdejen. Når den er glat og fast lægges den i køleskabet i ½ times tid.
Spinaten skylles grundigt. Smørret smeltes og de 2 hvidløg svitses i det og efter ½ minuts tid tilsættes spinaten. Den varmes med til den er faldet helt sammen - krydres med salt og peber.
Æg, creme fraiche og fløde blandes med den smuldrede hønseboullionterning og salt og peber. Revet ost tilsættes blandingen.
Mørdejen rulles ud og lægges i et smurt ildfast tærtefad.
Dejen prikkes med en gaffel og forbages i en varm ovn i 15 min.
Dejen tages ud af ovnen og spinaten spredes ud over den. Skinke og grøntsager lægges ovenpå og til sidst hældes æggeblandingen over.
Tærten bages i ca. ½ time til den er dejlig gylden og sprød.
Den serveres sammen med en god salat.