Jeg kom porrer i, da jeg havde nogle flotte af slagens og jeg elsker smagen af porre i supper.
1 hokkaidogræskar ca. 1 kg
2 store porrer
1 fed hvidløg
lidt smør - 2 spsk
citronsaft af en halv citron
1 spsk sød chilisauce
1 liter hønseboullion - evt. 1 liter vand og 2 hønseboulliontern
1 spsk æbleeddike
lidt fløde - kan sagtens undværes
Porrer og hvidløg skæres i tynde skiver og svitses i smørret i en gryde - det skal ikke brunes, men varmes og blive klart.
Hokkaidoen skrælles og renses for indmad. Græskarkødet skæres i tern, som derefter svitses sammen med porrene i ca 5 minutter.
Suppen pureres med en stavblender og når den er helt jævn og uden klumper tilsættes fløden. Derefter tilsættes citronsaft, æbleeddike og den smages til med salt og peber.
Jeg serverede den med hjemmelavede brødkruttoner - et godt brød kan også sagtens bruges.