tirsdag den 11. februar 2014

Grønkålssalat med karmaelliserede æbler, friske æbler og nødder

Til gæster i weekenden lavede jeg pulled pork, hvortil jeg blandt andet serverede grønkålssalat. Det er en rigtig vinter slat - og fuld af vitaminer

Jeg brugte:
1 pose fint snittet grønkål
3 æbler i både
lidt sukker
1 stor håndfuld hasselnødder
en lille håndfuld tørrede tranebær

Dressing:
1 spsk dijon sennep
1 spsk honning
3 spsk rapsolie
1 spsk æbleeddike
1 fed presset hvidløg
salt og peber

Æblerne skæres i tynde både. 1 af æblerne tages fra.

Drys sukker på en pande så den lige akkurat dækkes. Læg de tynde æblebåde fra 1 æble på panden og varm det hele langsomt op. Når sukkeret begynder at brune vendes æblebådene, så de bliver karamelliserede på begge sider. Æblerne lægges til afkøling på en tallerken.

Nødderne ristes enten på en pande, i ovnen eller i mikroovnene (hvis den har grill).

Når nødderne er ristede afskalles de, ved at gnide dem i noget køkkenrulle til skallerne er faldet af.

Grønkål, æbler, karamelliserede æbler, ristede nødder og tørrede tranbær blandes i en stor skål.

Alle ingredienserne til dressing piskes sammen til en tyk masse.

Dressingen serveres enten ved siden af salaten eller den hældes over inden servering.




Rødspætteruller med rejer og pikantost

Af alle de mange fisk min søde mand går og fanger, fik jeg forleden lavet nogle dejlig ruller, som vakte begejstring derhjemme...

Du skal bruge:
fiskefiletter af rødspætte
pikantost - gerne den fedtfattige
rejer
dild
lidt hvidvin
fløde/madlavningsfløde
salt og peber
citronskral fra en usprøjtet citron

Læg en rødspætte filet på et skærebrædt.

Smør fisken med et lag pikantost.

Læg en god dusk dild oven på.

Læg 7-8 rejer i midten .

Rul rødspættefiletten omkring rejerne og luk med en kødnål.

Rullerne sættes i et smurt ovnfast fad.

Hæld hvidvin over, så rullerne står med fødderne i hvidvin.

Drys med salt og peber og drys citronskal over.

Bag rullerne i ca. 15 minutter ved 200 grader i ovnen.

Hæld væden fra og spæd det op med lidt fløde - kog det eventuelt af i en gryde, så fløden tykner.

Server med ris og en god salat.