Den her opskrift stammer helt tilbage fra min barndom - det er en rigtig dejlig kage og ikke så sød, men en fantastisk konsistens både i mørdejen og fyldet...
Mørdej:
150 g smør
250 g mel
50 g flormelis
1-2 spsk kærnemælk - jeg brugte creme fraiche, da jeg ikke havede noget kærnemælk
Fyld
10 g fint hakkede mandler
2 store kogte kartofler
175 g sukker
3 æg
100 g smeltet smør
2 - 3 spsk mel
½ tsk bagepulver
evt- en smule mandelessens
Glasur:
150 g flormelis
3 spsk kakao
lidt vand
Smørret smuldres i melet og flormelisen tilsættes. Dejen samles med kærnemælk - eller creme fraiche.
Dejen lægge i køleskabet i ½ times tid.
De kogte kartofler moses og blandes med de fint hakkede mandler og det smeltede smør samt mel og bagepulver.
Æggene piskes luftige med sukkeret og æggeblandingen blandes med kartoffel/mandelmassen.
Smages evt. til med lidt mandelessens.
Mørdejen rulles tynd og en smurt mellemstørrelse bradepande beklædes med dejen.
Fyldet hældes i og kagen bages i en varm ovn i ca. 20 minutter til kagen er spød og gylden.
Flormelis og kakao blandes med vandet til en fast lind glasur, som smøres på den afkølede kage.