Inspirationen har jeg fundet på arla.dk
Til 8 personer skal du bruge
1 kg oksemørbrad
groft salt
friskkværnet peber
1 kg oksemørbrad
groft salt
friskkværnet peber
1 løg
2 gulerødder
1 kvist timian
3-4 dl vand
Sauce:
3 dl fløde eller madlavningsfløde 18%
2 spsk hvedemel
2 spsk koncentreret vildtbouillon
1 tsk sojasauce
1 tsk friske timianblade
2½ dl stegesky
friskkværnet peber
Pynt:
1 granatæble - kernerne heraf
½ dl klippet purløg
Drys kødet med salt og peber og læg det på en rist i en bradepande. Fyld vandet i bradepanden og skærløg i både og gulerødderne i skiver. Læg løg, gulerødder og timian i vandet.
Steg kødet i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Mål med et stegetermometer kødets centrum temperatur den skal være ca. 65°, hvis den skal være medium stegt - 45° hvis den skal være rød. Tag stegen ud og pak den godt ind. Lad den hvile i ca. 10 min.
Sauce:
3 dl fløde eller madlavningsfløde 18%
2 spsk hvedemel
2 spsk koncentreret vildtbouillon
1 tsk sojasauce
1 tsk friske timianblade
2½ dl stegesky
friskkværnet peber
Pynt:
1 granatæble - kernerne heraf
½ dl klippet purløg
Drys kødet med salt og peber og læg det på en rist i en bradepande. Fyld vandet i bradepanden og skærløg i både og gulerødderne i skiver. Læg løg, gulerødder og timian i vandet.
Steg kødet i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Mål med et stegetermometer kødets centrum temperatur den skal være ca. 65°, hvis den skal være medium stegt - 45° hvis den skal være rød. Tag stegen ud og pak den godt ind. Lad den hvile i ca. 10 min.
Sauce
Rør fløde, mel, vildtbouillon, soja og timian sammen i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme i ca. 4 min. Hæld skyen fra stegen gennem en sigte og hæld den i saucen, bring saucen i kog. Tilsæt peber og smag til.