tirsdag den 15. april 2014

Rungstedkage

En Rungstedkage - eller gærkringle er en af de rigtig gode minder fra min barndom - og det er en af mine yndlingskager - hmmm dem har jeg vist mange af, men den her er bare super god.........


Du skal bruge;

300 g mel
200 g smør
2 spsk sukker
2 æg
50 g gær
1 spsk vand

Remonce
100 g smør
100 g sukker
1 tsk vanillesukker
200 g revet marcipan

æg til pensling
perlesukker


Melet smuldres med smørret og sukkert tilsættes.

Gæren røres ud i lunkent vand og tilsættes sammen med de sammenpiskede æg-

Dejen æltes godt sammen.

Halvdelen af dejen rulles ud og lægges i en smurt form.

Fordel fyldet ud over dejen.

Rul resten af dejen ud og skær den i strimler på 1 cm i bredden.

Flet strimlerne over fyldet.

Stil kagen til hævning et køligt sted i mindst 1 time - gerne længere.

Pensl kagen med æg og drys med perlesukker.

Bag kagen på miderste rille ved 200 grader i 20 - 25 minutter - ovnen skal være varm fra start.