En Rungstedkage - eller gærkringle er en af de rigtig gode minder fra min barndom - og det er en af mine yndlingskager - hmmm dem har jeg vist mange af, men den her er bare super god.........
Du skal bruge;
300 g mel
200 g smør
2 spsk sukker
2 æg
50 g gær
1 spsk vand
Remonce
100 g smør
100 g sukker
1 tsk vanillesukker
200 g revet marcipan
æg til pensling
perlesukker
Melet smuldres med smørret og sukkert tilsættes.
Gæren røres ud i lunkent vand og tilsættes sammen med de sammenpiskede æg-
Dejen æltes godt sammen.
Halvdelen af dejen rulles ud og lægges i en smurt form.
Fordel fyldet ud over dejen.
Rul resten af dejen ud og skær den i strimler på 1 cm i bredden.
Flet strimlerne over fyldet.
Stil kagen til hævning et køligt sted i mindst 1 time - gerne længere.
Pensl kagen med æg og drys med perlesukker.
Bag kagen på miderste rille ved 200 grader i 20 - 25 minutter - ovnen skal være varm fra start.