fredag den 18. marts 2011

Pilselv rejer med aioli

En dejlig ting når man laver mange små retter er også pilselv rejer - det skaber altid lykke - i hvertfald her hos os!

1 stor pose frosne rejer med skal
1 citron i både
dild
et godt flute

Aioli:
2 pastauriseret æggeblommer
rapsolie - ved ikke lige hvor meget der skal til..
1 presset fed hvidløg
lidt salt

Æggeblommen blandes med salt og hvidløg.

Olien piskes i æggemassen i en tynd stråle indtil massen har fået konsistens som mayonaise.

Uhmm det er rigtig godt til rejerne!!!

Grillede auberginer og peberfrugter med fetacreme

Det her er også en af de småretter jeg har lavet i dag - virkelig god creme og rigtig dejlig sammen med grøntsagerne - især spillede den godt sammen med de grillede peberfrugter!

1 aubergine i skiver på 1 cm
1 rød snackpeber i stykker på 2 x 4 cm

100 g cremet feta
50 g mascarpone
2 spsk minimælk
1 lille presset fed hvidløg
peber
bredbladet persille til pynt


Auberginerne drysses med salt og trækker i 1 time, så der trækkes væde ud af frugten.

Peberfrugter og auberginder vindes i lidt olie og grilles i ovnen til de er gyldne.

Fetaen smuldres og røres sammen med de andre ingredienser til en cremet dip.

Når auberginerne og peberfrugterne er kølet af, lægges der en skefuld fetacreme på hver af dem og der pyntes med bredbladet persille.......

Det smagte rigitg dejligt!


Polenta med græskarkerner

Jeg er blevet ret vild med polenta. Det er dejligt nemt at lave og smager helt fantastisk. Det er en god snack eller ret til et måltid, hvor der serverers mange små retter - og det er jeg begyndt at praktisere mere og mere - der er så mange lækre ting jeg gerne vil lave, så er det sjovt at lave dem som småretter der kan servers sammen.

Polenta:
300 g groft majsmel
6 dl vand
6 dl mælk
1 tsk salt
3 spsk smør
25 g revet parmesan
3 håndfulde græskarkerner

babysalt og revet ost til pynt.

Vand og mælk bringes i koge og majsmelet tilsættes. Der røres grundigt til grøden er tyknet - derefter røres der lidt engang imellem. - Pas på den sprutter, så brug en høj gryde og pas på tøjet!

Grøden koger i 45 minutter til 1 time.

Imens ristes græskarkernerne til de er spøde - jeg ristede dem under grillen i ca 5 minutter.

Når grøden er færdig tilsættes smørret, græskarkernerne og parmesanen og grøden hældes i en form/fad beklædt med bagepapir.

Nu skal polentaen køles helt ned. Når den er afkølet skæres den i skiver på ca. 1½ cm som grilles i ovenen til de er gyldne.

Ved servering lægges en top af  god revet ost på polentaen.