I går bagte jeg skolerugbrød til pigernes - og min madpakke i den kommende uge.
De er grove, men ikke for tunge, så de også kan bruges til sandwich.
Til 21 brød
50 g gær
7 dl vand
5 dl A38
500 g rugmel
300 g havregryn
250 g hvedemel
3 spsk mørk sirup
3 tsk salt
1 dl solsikkekerner
½ dl hørfrø
- alle andre slags frø og kerner kan også bruges - kun fantasien sætter grænser!
Gæren opløses i A38 og vand.
Salt og sirup tilsættes sammen med havergryn. Deje æltes ed dejkroge på hånmixeren.
Rugmel og hvedemel tilsættes og tilsidst solsikkekerner og hørfrø.
Dejen æltes i 5 - 10 minutter til den hænger godt sammen. Den skal ikke være for fast - gerne lidt klistret.
Hæver under et klæde i 45 minutter.
Dejen spredes ud i en smurt bradepande og der skæres ud til firkanter med en kniv, der har været dyppet i koldt vand.
Efterhæver i 45 minutter.
Brødet pensles med lidt A38 og der kan evt. drysses med kerner og frø.
Brødene bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til brødene er gyldne oven på.
Brødene afkøles inden de brækkes fra hinanden.