mandag den 24. oktober 2011

Græskarsuppe med tranebærkompot

Opskriften er inspireret af en opskrift jeg har set på http://www.viskalspise.dk/.

Den er dejlig cremet og smager dejligt af græskar og tranebærkompotten komplementerer den godt - og det er nogle smukke farveR.

Til 5 personer brugte jeg:
800 g græskar
1 stort løg
50 g smør
7 dl hønseboullion
1 dl fløde og 1 dl mælk
muskatnød
salt og peber

en lille håndfuld tørrede tranebær
1 dl vand

Løget og græskarkødet skæres i tern. Løget svitses i smørret til løgene er gennemsigtige.

Græskarret tilsættes og det simrer i ca. 5 minutter.

Boullionen tilsættes og det koger i 15 minutter til græskarret er blevet blødt.

Græskarret blendes og tilsættes mælk, fløde og muskatnød.

Smages til med salt og peber.

Tranebærrene og vandet gives et hurtigt opkog.

Blendes til kompot.

Suppen serveres med lidt tranebærkompot - evt. også sammen med baconstykker, ristet brød eller flutes.