fredag den 29. november 2013

Brune pebernødder

Min yngste datter og jeg har aftalt at lave pebernødder i år - det har vi ikke gjort før - men 1 gang skal jo være den første og det bliver så i år.

Jeg har selv en meget bestemt mening om, hvordan pebernødder skal smage, så jeg har prøvet at finde en opskrift, som jeg håber lever op til mine forventninger.

Jeg er ikke så vild med de lyse pebernødder, da jeg ikke synes at det er "de rigtige" pebernødder.


Du skal bruge:
375 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. ingefær
2 tsk. kanel
2 tsk. nelliker
1 ottendedel tsk. peber
125 g smør
125 g farin
2 spsk. sirup
1 æg
4 spsk. fløde


Rør farin, sirup og æg til æggesnaps og bland derefter fløde i.

Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen og bland til sidst det kolde smør i. Bland alt sammen, og ælt det til en smidig dej.

Dejen stilles et koldt sted i minimum en halv time.

Rul dejen til pølser med en diameter på cirka 2 centimeter, og snit dem i små stykker af 2 centimeter.

Lægges på en bageplade ( hvis man orker det kan man trille dem runde først) og bages i ovnen 10 minutter ved 225 grader.