tirsdag den 27. marts 2012

Quinoasalat med hakkebøffer

Den her opskrift har jeg ændret lidt i - men inspirationen er fra "Sæson for god smag".- Jeg får deres inspirationsmails - og lige i dag havnede mailen på et "tørt" sted, da jeg ikke anede hvad jeg skulle lave til aftensmad.

Til 4 personer

100 g quinoa
2 agurker
1 bundt radiser
1 god klase vindruer
100 g fetaost
Salt og peber

Dressing
Saft af 1 lime
2 spsk rapsolie
2 tsk flydende honning

500 g magert hakket oksekød
Salt og peber

Skyl quinoa godt og kog den under låg ved svag varme i 2 dl vand i ca. 15 minutter. Tag gryden af varmen og lad den stå i ca. 10 minutter.

Flæk agurken på langs, fjern kernerne med en teske og skær den i skiver. Snit radiser og halver vindruerne.

Vend quinoa med agurk, radiser, vindruer og fetaost i tern. Smag til med salt og peber.

Rør ingredienserne til dressingen sammen. Dryp dressingen over salaten.

Form kødet til bøffer, krydr med salt og peber og grill dem i ca. 3 minutter på hver side.

Det er en dejlig frisk salat og den mætter godt.