onsdag den 17. november 2010

Grønærtesuppe

4 personer

800 g ærter
1 liter vand
1 fint hakket løg
1 fed hvidløg
1 spsk smør
1 dl fløde
2 hønseboullionterninger
salt og peber

Tilbehør
1 pakke bacon stegt i mindre stykker
hakket persille
creme fraiche
Flutes

Løg og hvidløg steges i smørret og ærterne tilsættes. Det hele røres rundt i 1 minuts tid. Vand og boullionterninger tilsættes og det hele bringes i kog og koger 5 min. Fløden tilsættes og suppen blendes med en stavblender. Smages til med salt og peber.


Pizzaboller med skinke og ost

Dej:
50 g gær
3 dl lunkent vand
3 spsk olie
½ tsk salt
450 g mel

Gæren røres ud i det lunkne vand. Olie og salt tilsættes. Melet æltes i til dejen ikke klistrer på fingrene mere.
Hæver i min. ½ time, men gerne den tid det tager, at hæve til dobbelt størrelse.

Tomatsauce
1 fint hakket løg
1 stort fed hvidløg
lidt olie
1 dåse hakkede flåede tomater
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
1 maggiterning
peber
½ tsk sukker

Løget og hvidløget svitses i olien til de er gennemsigtige. De hakkede tomater tlsættes sammen med maggiterningen og krydderierne. Det hele simrer i ca. 15 min.

200 g skinke
100 g ost

Når dejen er hævet formes den til boller der trykkes flade på bagepladen. Bollerne smøres med tomatsauce og drysse med skinke og ost - og måske lidt tørret oregano.
Bollerne efterhæver i ca. 15 min.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 12 min til de er gyldne.

Rigtig gode til børnens madpakker!