4 personer
800 g ærter
1 liter vand
1 fint hakket løg
1 fed hvidløg
1 spsk smør
1 dl fløde
2 hønseboullionterninger
salt og peber
Tilbehør
1 pakke bacon stegt i mindre stykker
hakket persille
creme fraiche
Flutes
Løg og hvidløg steges i smørret og ærterne tilsættes. Det hele røres rundt i 1 minuts tid. Vand og boullionterninger tilsættes og det hele bringes i kog og koger 5 min. Fløden tilsættes og suppen blendes med en stavblender. Smages til med salt og peber.
onsdag den 17. november 2010
Pizzaboller med skinke og ost
Dej:
50 g gær
3 dl lunkent vand
3 spsk olie
½ tsk salt
450 g mel
Gæren røres ud i det lunkne vand. Olie og salt tilsættes. Melet æltes i til dejen ikke klistrer på fingrene mere.
Hæver i min. ½ time, men gerne den tid det tager, at hæve til dobbelt størrelse.
Tomatsauce
1 fint hakket løg
1 stort fed hvidløg
lidt olie
1 dåse hakkede flåede tomater
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
1 maggiterning
peber
½ tsk sukker
Løget og hvidløget svitses i olien til de er gennemsigtige. De hakkede tomater tlsættes sammen med maggiterningen og krydderierne. Det hele simrer i ca. 15 min.
200 g skinke
100 g ost
Når dejen er hævet formes den til boller der trykkes flade på bagepladen. Bollerne smøres med tomatsauce og drysse med skinke og ost - og måske lidt tørret oregano.
Bollerne efterhæver i ca. 15 min.
Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 12 min til de er gyldne.
Rigtig gode til børnens madpakker!
50 g gær
3 dl lunkent vand
3 spsk olie
½ tsk salt
450 g mel
Gæren røres ud i det lunkne vand. Olie og salt tilsættes. Melet æltes i til dejen ikke klistrer på fingrene mere.
Hæver i min. ½ time, men gerne den tid det tager, at hæve til dobbelt størrelse.
Tomatsauce
1 fint hakket løg
1 stort fed hvidløg
lidt olie
1 dåse hakkede flåede tomater
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
1 maggiterning
peber
½ tsk sukker
Løget og hvidløget svitses i olien til de er gennemsigtige. De hakkede tomater tlsættes sammen med maggiterningen og krydderierne. Det hele simrer i ca. 15 min.
200 g skinke
100 g ost
Når dejen er hævet formes den til boller der trykkes flade på bagepladen. Bollerne smøres med tomatsauce og drysse med skinke og ost - og måske lidt tørret oregano.
Bollerne efterhæver i ca. 15 min.
Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 12 min til de er gyldne.
Rigtig gode til børnens madpakker!
Abonner på:
Opslag (Atom)