tirsdag den 13. september 2011

Oksespidsbryst med gulerodspuré og gremolata

En af mine små retter denne weekend var oksespidsbryst med gulreodspuré og gremolata.

Det er en ret jeg fik, da jeg var på et kursus i sidst uge og som jeg synes smagte så godt, at jeg selv måtte prøve at lave den.
Jeg har ingen opskrift, men prøvede ud fra hukommelsen af smagen at lave en ret, der svarede til den jeg havde fået.

Jeg synes at det lykkedes ret godt.

Du skal bruge:
Oksespidsbryst - størrelse efter behov, alt efter hvor mange mennesker det er til ( jeg lavede et lille, da det kun var en af mange retter)
1 løg
1 gulerod
lidt selleri i tern
1 dl mørk øl
salt og peber

Gulerodspuré
3 store gulerødder
1 hønseboullionterneing
25 g smør
2 dl vand

Se opskrift på gremolata her

Kødet brunes ca. 5 minutter på hver side på en pande eller i en gryde og derefter tilsættes grøntsagerne og øllet. Det hele står og simrer i et par timer - alt efter hvorst et stykke kød man har valgt.

Imens laves gulerodspurén. Gulerødderne skæres i mindre stykker og koges sammen med smør og hønseboullion til de er helt møre.

Gulerødderne blendes sammen med væden til en helt blank puré.

Purén kommes i bunden af et fad.

Når oksespidsbrystet er færdigt skæres det i små tern ca. 1½ cm x 1½ cm, som sættes på gulerodspurén. Hvert tern pyntes med gremolata.

-En himmelsk bid og smagsnuancer, der virkelig klæder hinanden og en fryd for øjet.


Flere små retter

I weekenden lavede jeg flere små retter som jeg serverede sammen i et måltid.

Jeg elsker at eksperimentere og lave nye ting og nogle gange bliver det så sådan, at jeg bliver nødt til at afprøve de her flere forskellige ting på en gang.

Så jeg inviterede mine forældre til spisning og gik så i gnag med at lave de forskellige ting.

Jeg lavede lakseruller, butterdej med dildcreme og rejer, små bruchettaer med honningbagte tomater og pesto, oksespidsbryst på gulerodspuré, kyllingesouffle med karrydressing, hjemmelavede italienske pølser, italiens prosciutto, fire forskllige slagss oste og til dessert - svenske ostekager med hjemmelavet vanilie is og friske bær.

Puha, det var mange ting, men det gik fint og det blev nogle dejlige retter.

Jeg vil forsøge at komme med opskrifterne løbende over de næste par dage.