søndag den 17. august 2014

Snobrød

Til Sankt Hans lavede vi snobrød - vi tændte et bål i vore lille bålsted i haven og lavede de dejligste snobrød.

Det blev både til nogle med pølser i, nogle med skinke og ost i og nogle uden noget til at putte syltetøj i....

Du skal bruge
25 g smør
1⁄4 liter mælk
25 g gær
2 tsk sukker
3⁄4 tsk groft salt
400 g hvedemel

tynde skiver kogte skinker
ost
pølser
syltetøj

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. 

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. 

Dæk skålen med et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. 

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.  

Del dejen i mindre boller.

Snobrød med skinke og ost:
Rul en skive skinke om hver pind og sno et stykke dej udenom (sørg for det sidder godt fast). Bag snobrødene over bålets gløder i ca. 10 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne. Skær osten i stave på tykkelse med pindene. Tag forsigtigt de bagte snobrød af pindene og fyld osten i hullerne. Spis snobrødene varme.

Snorbrød med pølse:
stik pinden/spyddet gennem pølsen - på langs og ruldejen uden om pølsen. Bag snobrødene over bålets gløder i ca. 10 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne. Skær osten i stave på tykkelse med pindene. Tag forsigtigt de bagte snobrød af pindene og fyld osten i hullerne. Spis snobrødene varme.