tirsdag den 28. oktober 2014

Kartoffelsalat med æbler og nødder

En skøn variation over den klassiske kartoffelsalat. Den kunne godt gå hen og blive en af mine favoritter...jeg elsker nemlig æbler...

Til 4 personer skal du bruge:

800 g kogte kartofler - jeg kogte dem med skræl
2 æbler
1 rødløg
50 g saltede nødder, f.eks. mandler, peanuts eller cashewnødder
1 lille bundt purløg
1 bakke karse evt. lidt brøndkarse
2 dl cremefraiche
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. sød sennep 
1 tsk sennep
½ tsk sukker
salt og peber


Kog kartoflerne i ca. 12 min., til de er lige netop møre, og afkøl dem.

Skær æblerne i kvarter, og fjern kernehuset. Skær æblerne i tynde både og hak løget i små tern. Hak evt. nødderne.

Skyl, og hak krydderurterne.

Rør cremefraiche med resten af ingredienserne og 2/3 af krydderurterne. 

Smag til med salt og peber, og venddressingen i kartoflerne. Vend dernæst æbler, løg og nødder i kartoffelsalaten. Drys resten af krydderurterne over kartoffelsalaten før servering.