mandag den 21. februar 2011

Havreboller med kartoffel

Så skulle der lige laves boller til børnenes madpakker og det blev så til dem her, som jeg har komponeret ud af hovedet - rigtig lækre luftige og svampede på grund af kartoflerne....

3 mellemstore kartofler
50 g gær
1 tsk salt
2 spsk rørsukker
1½ dl A38
3½ dl håndvarmt vand
4 spsk olie
3 dl havregryn
500 g mel

Kartoflerne skrælles og skæres i små tern, som koges møre og moses - gerne groft.

Gæren opløses i vandet og A38, sukker, salt og olie tilsættes.

Havregryn og kartoffelmosen røres i og til sidst æltes melet i lidt efter lidt - jeg kørte dejen sammen med dejkrogene på min røremaskine.

Dejen skal være klistret, men hænge godt sammen og være smidig.

Hæver i 1 times tid - eller 1 minut i microvnen og hvile i 10 minutter.

Sættes med en ske på en bageplade med bagepapir på.

Bages miderst i ovnen ved 225 grader i 15 - 20 minutter til bollerne er gyldne.