Nu da sommeren blusser op igen er det vist på tide at få gang i grillen igen - man bliver helt henført til den dejlig sommer - og der er stadig gas tilbage på flasken.....
Spyd med det hele - kræver bare en godt salat ved siden af...
Til 4 personer:
1 god mørbrad
16 små kartofler
2 snack peberfrugter
Marinade til kødet:
1 spsk honning
1 spsk citron
1 fed hvidløg
2 spsk olie
salt og peber
Alle ingredienserne til marinaden røres sammen og kødet skæres ud i passende stykker.
Kødstykkerne lægges i marinaden og trækker i ca. 1 time - minmum ½ time.
Imens koges kartoflerne lige akkurart møre i let saltet vand.
Peberfurgterne skæres i firkantede stykker.
Når kødet er færdigt med at marinere, sættes det skiftevis på spyddene med kartofler og peberfrugter.
Spyddende grilles ved god varme i ca, 2o minutter mens de vendes engang imellem.
søndag den 12. oktober 2014
Luksus æblekage med marcipan og et låg toscatopping
Jeg havde en masse dejlige æbler fra haven og ville gerne lave en æblekage. men det måtte gerne være anderledes en dem jeg plejer at lave så jeg eksperimenterede lidt . og det kom der faktisk en rigtig dejlig lidt luksusagtig æblekage ud af.... MUMS
Du skal bruge:
Til en stor bradepande 40 x 26 cm
250 g blødt smør eller margarine
250 g sukker
4 æg
2½ dl mælk
350 g mel
2 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
750 g æbler i tern
Du skal bruge:
Til en stor bradepande 40 x 26 cm
250 g blødt smør eller margarine
250 g sukker
4 æg
2½ dl mælk
350 g mel
2 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
750 g æbler i tern
200 g marcipan
Toscatopping:
375 g smør
300 g flormelis
1 dl fløde
350 g hakkede mandler
Sukkeret røres med det bløde fedstof og æggene piskes i et ad gangen. Vanillesukker, mælk og mel piskes i til dejen er lind og glat.
Æblerne og marcipan skæres i passende tern 1,5 cm x 1,5 cm ca.....
Sukkeret røres med det bløde fedstof og æggene piskes i et ad gangen. Vanillesukker, mælk og mel piskes i til dejen er lind og glat.
Æblerne og marcipan skæres i passende tern 1,5 cm x 1,5 cm ca.....
Æble og marcipantern vendes i dejen.
Dejen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir.
Bradepanden sættes i ovnen ved 200 grader i 20 minutter til overfladen er gylden.
Bradepanden sættes i ovnen ved 200 grader i 20 minutter til overfladen er gylden.
Imens kagen bager hældes ingredienserne til toppingen i en gryde og varmes til massen kommer i kog. Tilsidst hældes mandlerne i.
Kagen tages ud af ovnen og tosca massen hældes over kagen. Kagen sættes i ovnen igen og bager mellem 10 - 20 minutter - alt efter hvordan din ovn er - min skulle have 20 minutter til karamellen lige akkurat har taget en gylden farve.
Servers lun, men er også rigtig god dagen efter....
Abonner på:
Opslag (Atom)