Det er lidt længe siden jeg lavede denne ret, men nu kommer opskriften her...
400 g laks i små tern
250 g champignoner
2½ dl fløde
½ hønseboullionterning
1 lille løg i tern
1 tsk sød chilisauce
1 spsk citronsaft
lidt fedstof til panden
peber
frisk pasta
parmasanost
Løgene svitses i fedstoffet og når de er blevet lidt gennemsigtige tilsætte champignonerne, som er skåret i skiver.
Laksestykkerne tilsættes og de varmes igennem til de er blevet stegt igennem. Citronsaften hældes over laksen.
Nu tilsættes fløden, hønseboullionen, peber og chilisauce og det hele står og simrer i ca. 10 minutter.
Imens koges pastaen al dente.
Serveres med frisk revet parmasan og evt. rocula...
lørdag den 6. august 2011
Pasta med laks i fløde
Hjemmelavede pitabrød med shawarma og cremefraichedressing
Den her opskrift er inspirerert af brødrene Price, som jeg engang imellem synes laver nogle geniale ting - den her har vi lavet flere gange og når man vender tilbage til en opskrift er det jo fordi man godt kan lide det mad der kommer ud af det...
Jeg har dog justeret opskrifterne til vores smag og puttet lidt groft mel i pitadejen..
Pitabrød
200 g mel
100 g grahamsmel
200 g durum mel
Ca. 3 dl. vand
½ spsk salt
2 spsk olivenolie
Ca. 25 g gær
Lun vandet og opløs gæren i det.
Bland mel, salt i en bunke på bordet eller i en skål. Lav en fordybning i bunken og hæld langsomt gærvandet i melet. Ælt dejen grundigt sammen. Den skal være smidig og elastisk – uden at hænge fast på fingrene.
Dejen hæver minimum i en time eller hurtig hæves i microbølgeoven.
Dejen rulles ud til en aflang pølse og deles 10-12 små stykker, som rulles til små boller.
Opvarm ovnen til 250 grader. Rul bollerne ud til små flade, runde brød – ca. 12-14 cm i diameter og ca. en halv cm tykke.
Bag pitabrødene på bagepapir 4 minutter – til de hæver op – derefter vendes de og får ca. 2 minutter på den anden side.
Cremefraiche dressing
½ dl mayonnaise
3 dl creme fraiche
Salt og peber
En anelse sukker
Citronsaft
Evt. finthakket purløg
Alle ingredienserne blandes og dressingen trækker ½ times tid.
600 g oksekød i strimler
Marinade
Ca.2½ dl græsk youghurt
2 fed presset hvidløg
½ tsk peber
1 tsk salt
½ tsk stødt allehånde
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt nellike
½ tsk stødt muskat
1 tsk spidskommen
Saften af 1 citron
Grøntsager efter behov
snittet iceberg
tomater i både
agurker
peberfrugter i strimler
Skær kødet i små strimler. Bland marinaden af alle ingredienserne.
Bland kødet i marinaden og lad det stå – gerne natten over, men i hvertfald i en time.
Tag kødet og kassér overskydende marinade. Steg det på en meget varm pande i små portioner, sådan at det steger og ikke koger. Det vil sprutte en del pga. yoghurten – men kødet får en dejlig lidt ru overflade, når marinaden er stegt ind i kødet.
Kødet kommes i pitabrødene sammen med grøntsager og cremefraiche dressingen.
Jeg har dog justeret opskrifterne til vores smag og puttet lidt groft mel i pitadejen..
Pitabrød
200 g mel
100 g grahamsmel
200 g durum mel
Ca. 3 dl. vand
½ spsk salt
2 spsk olivenolie
Ca. 25 g gær
Lun vandet og opløs gæren i det.
Bland mel, salt i en bunke på bordet eller i en skål. Lav en fordybning i bunken og hæld langsomt gærvandet i melet. Ælt dejen grundigt sammen. Den skal være smidig og elastisk – uden at hænge fast på fingrene.
Dejen hæver minimum i en time eller hurtig hæves i microbølgeoven.
Dejen rulles ud til en aflang pølse og deles 10-12 små stykker, som rulles til små boller.
Opvarm ovnen til 250 grader. Rul bollerne ud til små flade, runde brød – ca. 12-14 cm i diameter og ca. en halv cm tykke.
Bag pitabrødene på bagepapir 4 minutter – til de hæver op – derefter vendes de og får ca. 2 minutter på den anden side.
Cremefraiche dressing
½ dl mayonnaise
3 dl creme fraiche
Salt og peber
En anelse sukker
Citronsaft
Evt. finthakket purløg
Alle ingredienserne blandes og dressingen trækker ½ times tid.
600 g oksekød i strimler
Marinade
Ca.2½ dl græsk youghurt
2 fed presset hvidløg
½ tsk peber
1 tsk salt
½ tsk stødt allehånde
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt nellike
½ tsk stødt muskat
1 tsk spidskommen
Saften af 1 citron
Grøntsager efter behov
snittet iceberg
tomater i både
agurker
peberfrugter i strimler
Skær kødet i små strimler. Bland marinaden af alle ingredienserne.
Bland kødet i marinaden og lad det stå – gerne natten over, men i hvertfald i en time.
Tag kødet og kassér overskydende marinade. Steg det på en meget varm pande i små portioner, sådan at det steger og ikke koger. Det vil sprutte en del pga. yoghurten – men kødet får en dejlig lidt ru overflade, når marinaden er stegt ind i kødet.
Kødet kommes i pitabrødene sammen med grøntsager og cremefraiche dressingen.
Abonner på:
Opslag (Atom)