til 2 personer
4 stk. ristet toastbrød
4 stk. kyllinge inderfilet vendt i 1 fed presset hvidløg, salt og peber
4 stk. ristet bacon
4 tomater i skiver
20 g ristede pinjekerner
Parmesanost i flager
Bredbladet persille
lidt rucola
Pesto (se opskrift under tilbehør)
Kyllingen stege i hvidløg, salt og peber indtil kødet er lysebrunt og gennemstegt.
Tomaterne serveres enten friske eller vednt på panden sammen med kyllingen - kun lige til de er varmede på begge sider. Baconen ristes på en anden pande.
Pinjekerner ristes - jeg giver dem gerne 5 min. under grill i microvnen, så er de perfekt lysebrune.
Toastbrøddene smøres med pesto. Mellem brødene lægges kyllingefilet rucola, tomater, bacon, parmesan, pinjekerner og bredbladet persille.
En dejlig hurtig og fyldig sandwich!
onsdag den 27. oktober 2010
Tzaziki
En sommerens mest brugt opskrifter - perfekt til næsten alt grillmad!
2½ dl græsk yoghurt 10 %
1 groft revet agurk
½ tsk salt
2 fed pressede hvidløg
Når agurkerne er revet vrides vandet fra med hænderne.
De drænede agurker, hvidløg og salt blandes i yoghurten - og tzazikien er færdig!
billede kommer senere...
2½ dl græsk yoghurt 10 %
1 groft revet agurk
½ tsk salt
2 fed pressede hvidløg
Når agurkerne er revet vrides vandet fra med hænderne.
De drænede agurker, hvidløg og salt blandes i yoghurten - og tzazikien er færdig!
billede kommer senere...
Timian kartofler
1 kg små vaskede kartofler
2 pakker serrano skinke klippet i mindre stykker
friske timiankviste
30 g smeltet smør
Kartoflerne koges i saltet vand i 12 min. Når de er lidt afkølede lægges et par timainakviste på kartoflen og serranoskinken vikles om.
Kartoflerne lægges i et fad smurt med smør og overhældes med smeltet smør.
Bages i ovenen ved 200 grader i 20 min til skinken er blevet spød.
2 pakker serrano skinke klippet i mindre stykker
friske timiankviste
30 g smeltet smør
Kartoflerne koges i saltet vand i 12 min. Når de er lidt afkølede lægges et par timainakviste på kartoflen og serranoskinken vikles om.
Kartoflerne lægges i et fad smurt med smør og overhældes med smeltet smør.
Bages i ovenen ved 200 grader i 20 min til skinken er blevet spød.
Spidskåls salat
½ spidskål skåret i tynde strimler
1 æble i tern
1 appelsin i tern
1 håndfuld tørrede tranebær
1 håndfuld mandler
Honning/sennepsdressing
Kålen og frugten anrettes i et fad. Tranebær og mandler drysses over.
Serveres med honning/sennepsdressing
Se opskrift under dressing
1 æble i tern
1 appelsin i tern
1 håndfuld tørrede tranebær
1 håndfuld mandler
Honning/sennepsdressing
Kålen og frugten anrettes i et fad. Tranebær og mandler drysses over.
Serveres med honning/sennepsdressing
Se opskrift under dressing
Babysalat med melon
½ pakke skyllet babysalat
1/8 futura eller honning melon i tern
1/4 agurk i tern
4 tomater i kvarte
½ rød peberfrugt i strimler
1 håndfuld tørrede tranebær
½ pakke ristede pinjekerner
Feta ost i tern
Serveres med en olie/edikke dressing (se opskrift under dressinger)
1/8 futura eller honning melon i tern
1/4 agurk i tern
4 tomater i kvarte
½ rød peberfrugt i strimler
1 håndfuld tørrede tranebær
½ pakke ristede pinjekerner
Feta ost i tern
Serveres med en olie/edikke dressing (se opskrift under dressinger)
Kartofler a la Ditte
12 store kartofler skåret i stænger på ca. 1 cm x 1 cm - pommes frites størrelse
2 spsk olie
sesamfrø og salt
Kartofffelstængerne puttes i en pose sammen med olien og rystes godt så olien fordeles på alle kartofler. Lægges i en bradepande og drysses med sesamfrø.
bages ved 200 grader i en lille time til kartoflerne er lækre gyldne. Drysses med salt inden servering.
2 spsk olie
sesamfrø og salt
Kartofffelstængerne puttes i en pose sammen med olien og rystes godt så olien fordeles på alle kartofler. Lægges i en bradepande og drysses med sesamfrø.
bages ved 200 grader i en lille time til kartoflerne er lækre gyldne. Drysses med salt inden servering.
Champignonsauce
1 lille løg i små tern
250 g champignon i skiver
2 tsk smør
1/4 l piskefløde
4 spsk hvid eller rødvin
1 hønseboullion terning
frisk kværnet peber
Smørret smeltes og løget svitses heri til de bliver gennemsigtige. Champignonskiverne tilsættes og når de er svundet ind til det halve tilsættes vinen, som så koger med i et minuts tid. Derefter tilsættes fløden og boullionterningen og det hele simrer i 5 min. Til sidst tilsættes frisk kværnet peber.
Tip: man kan også tilsætte 2- 3 spsk blå ost - eksempelvis gorgonzola.
Sausen er god til rødt kød, men er også fantastisk til pasta, mørbrad og mange andre retter.
Billede kommer senere...
250 g champignon i skiver
2 tsk smør
1/4 l piskefløde
4 spsk hvid eller rødvin
1 hønseboullion terning
frisk kværnet peber
Smørret smeltes og løget svitses heri til de bliver gennemsigtige. Champignonskiverne tilsættes og når de er svundet ind til det halve tilsættes vinen, som så koger med i et minuts tid. Derefter tilsættes fløden og boullionterningen og det hele simrer i 5 min. Til sidst tilsættes frisk kværnet peber.
Tip: man kan også tilsætte 2- 3 spsk blå ost - eksempelvis gorgonzola.
Sausen er god til rødt kød, men er også fantastisk til pasta, mørbrad og mange andre retter.
Billede kommer senere...
Bagte rodfrugter
1 stor rødbede
2 store gulerødder
1 stor pastinak
4 jordskokker
1 rødløg
olie
hvidløgssalt
Rodfrugterne skæres i stænger på 3 cm længde og ca. 1 cm i diameter.
Løget skæres i både på ca. 1 cm tykkelse.
Alle grøntsagerne lægges i et ildfast fad og vendes i olie og drysses med hvidløgssalt.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min.
Drysses med frisk bredbladet persille.
2 store gulerødder
1 stor pastinak
4 jordskokker
1 rødløg
olie
hvidløgssalt
Rodfrugterne skæres i stænger på 3 cm længde og ca. 1 cm i diameter.
Løget skæres i både på ca. 1 cm tykkelse.
Alle grøntsagerne lægges i et ildfast fad og vendes i olie og drysses med hvidløgssalt.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min.
Drysses med frisk bredbladet persille.
Abonner på:
Opslag (Atom)