500 g mel
25 g gær
4 æg
5 dl sødmælk
250 g smør
2 tsk vanillesukker
1 drys salt
Varm halvdelen af sødmælken til det er fingerlunt og rør gæren ud i mælken. Stil det til side.
Smelt smørret i en gryde ved svag varme og stil gryden til side.
Fordel æggene i æggehvider og -blommer og pisk hviderne stive.
Tag en stor skål og tilsæt mel, vanillesukker og lidt salt. Rør rundt og tilsæt derefter smeltet smør, sødmælk/gær og æggeblommer.
Pisk dejen sammen mens du tilsætter mælk. Fortsæt til dejen har en tyk, og glat konsistens.
Vend forsigtigt de piskede æggehviderne i dejen.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse. Det tager ca. et par timer.
Smør vaffeljernet med lidt smørog bag vaflerne til de er gylden brune.
Server dem rygende varme - vi serverede is og hjemmelavet karamelsauce til.