søndag den 12. maj 2013

Vafler med gær

Min yngste datter på 10 år ville forleden selv stå for en 3 retters menu - den bestod af rejecocktail med mango, culottesteg med pasta, champignonsauce og salat og til dessert belgiske vafler med is og karamelsauce. det var en rigtig god menu og jeg hjalp hende selvfølgelig gennem processen , men hun havde selv følelsen af at have lavet mad til hele familien, så det var en rigtig god oplevelse... - her kommer opskriften på vaflerne:


500 g mel
25 g gær
4 æg
5 dl sødmælk
250 g smør
2 tsk vanillesukker
1 drys salt

Varm halvdelen af sødmælken til det er fingerlunt og rør gæren ud i mælken. Stil det til side.

Smelt smørret i en gryde ved svag varme og stil gryden til side.

Fordel æggene i æggehvider og -blommer og pisk hviderne stive.

Tag en stor skål og tilsæt mel, vanillesukker og lidt salt. Rør rundt og tilsæt derefter smeltet smør, sødmælk/gær og æggeblommer.

Pisk dejen sammen mens du tilsætter mælk. Fortsæt til dejen har en tyk, og glat konsistens.

Vend forsigtigt de piskede æggehviderne i dejen.

Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse. Det tager ca. et par timer.

Smør vaffeljernet med lidt smørog bag vaflerne til de er gylden brune.


Server dem rygende varme - vi serverede is og hjemmelavet karamelsauce til.