mandag den 24. november 2014

Mexikansk chokolade budding/creme

Forleden serverede jeg en mexikansk menu til min og min datters fælles fødseldags fest.
Jeg ledte længe efter en mexikansk dessert, som åbenbart ikke lige er at finde. Men så faldt jeg over den her opskrift på Piskeriset.dk og mente at den måtte kunne gøre det.

Jeg vil sige at det er en krydret chokoladecreme og hvis man kan lide kanel sammen med chokolade og vanille er den sikkert fin, men jeg synes at den blev lidt for vammel.

Jeg valgte dog at servere den med frisk frugt - ananas, jordbær og kakifrugt skåret i tern og dragefrugt som pynt.

Til 5 personer
3½ dl letmælk
1½ dl fløde
1 tsk vanille
1 dl rørsukker
1 tsk kanel
½ tsk pulveriseret pulverkaffe
½ tsk salt
100 g mørk hakket chokolade
5 æggeblommer


Hæld mælk og fløde i en gryde sammen med vanille, rørsukker, kanel, kaffepulver og salt. 
Varm det langsomt op og rør i det med jævne mellemrum. 
Når sukkeret er opløst, tilsættes chokoladen og der rørers i gryden indtil chokoladen er smeltet, og massen er ensartet.
Hæld den flydende chokolademasse over i en skål og sæt den i køleskabet.

Når chokolademassen er helt afkølet, piskes æggeblommerne i. 
Hæld derefter massen gennem en sigte og fyld dernæst fem små skåle med den siede chokolademasse. Stil skålene i en dyb bradepande og fyld kogende vand i bradepanden, indtil vandet når halvvejs op ad skålene.

Stil bradepanden i ovnen ved 150 grader og lad chokoladecremen bage i 30-45 minutter.

Lad chokoladebuddingen køle helt af –og sæt den gerne i køleskab inden du serverer dem.