torsdag den 3. februar 2011

Havregrynskager


En dejlig hurtig og nem opskrift på havregrynskager...

100 g havregryn
75 g smeltet smør eller margarine
1 æg
125 g sukker
1spsk mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker

Smelt smørret og vend havregrynene i og lad det trække i 10 - 15 minutter.

Pisk æggene tykke med sukker.

Vend mel bagepulver og vanillesukker i.

vend havregrynene med smørret i tilsidst.

Sæt kagerne med en lille ske på bagepapir. Der kan max være 9 kager pr. plade.

Kagerne bages ved 200 grader i 8 - 10 minutter - de skal være lyse og ikke for mørkebrune (som nogle af mine vist blev).

Lad den køle på bagepladen inden de lægges over på en bagerist.

Opbevares i en tætsluttende dåse. - de kan holde sig længe hvis ikke de når at blive spist...;-)



Mine kager smeltede desværre sammen, så de blev til flager istedet for og nogle blev mørkere end andre - men de smager nu dejligt alligevel.....

Coquilles Saint-Jacques

Nu kommer endelig opskriften på kammuslingerne fra vores nytårsaftens menu....

Opskriften stammer fra min mor og far og jeg kan huske den tilbage fra min barndom, hvor den blev serveret til gæster

Til 8 personer skal man bruge:

2 hakkede skalotteløg
2 – 3 dl tør hvidvin el. Noilly Prat - som giver en fin krydret smag!)
8 korn hel peber
½ - 1 tsk. salt
lidt tørret dild
2 laurbærblade
2 poser frosne kammuslinger
rasp
revet parmesanost

Klar skalotteløgene i smørret og tilsæt ovenstående.

Muslingerne lægges i og koges med tætsluttende låg i 8 min. Derefter lægges muslingerne i et smurt fad eller smurte portionsskaller. Si suppen og lav en lys flødesovs af:

40 g smør
4 spsk. mel
2 dl fløde
samt fiskesuppen

Smag sovsen til med salt og peber og hæld den over muslingerne. Drys med rasp og revet parmesanost. Gratinér i en varm ovn (220 grader) i ca. 10 min til de er gyldne.

Kaffekage med karamelcreme

Jeg skulle have kage med på arbejde og ledte efter en god chokoladekager - gerne med kaffesmag, for det elsker jeg....

Jeg faldt over denne her på /www.lebisdamour.dk og den er himmelsk!!!

Kagedejen:
230 g. usaltet blødt smør - jeg brugte alm. smør og mindre salt
150 g. sukker
4 store æg
1 spsk. vanilleessens - jeg brugte vanillesukker
220 g. mel
50 g. usødet kakao
½ tsk. salt
1½ tsk. bagepulver
2 dl. stærk kold kaffe
½ dl. mælk
75 g. chokoladestykker

Karamelcremen:
2 dl. fløde
1 ½ dl. sirup
2 spsk. sukker
2 spsk. smør
1 tsk. vanillesukker
1 tsk. whiskey


Kaffekagen:
Tænd ovnen på 175 grader og smør en springform på cirka 23 cm. i diameter.

Rør smørret med en håndmixer i en stor skål, tilsæt sukkeret og pisk grundigt. Tilsæt nu
æggene ét efter ét, mens du stadig pisker. Til sidst pisker du vanillesukker i. Stil skålen til
side.

I en anden skål blander du mel, kakao, salt og bagepulver.

Nu blandes grunddejen med skiftevis de tørre og de våde ingredienser - der var en mere udførlig gennemgang af blandingen på den oprindelige opskrift, men jeg valgte at gøre det sådan her.

Vend til sidst chokoladestykker i dejen, inden du hælder det over i den smurte
springform.

Bag kagen i ovnen i cirka 35 minutter, eller indtil dejen slipper en kødnål eller lignende.
Lad kagen køle i formen i minimum 30 minutter.

Karamelcremen:
Hæld fløde, sirup og sukker i en gryde. Lad det koge ved svag varme, under omrøring, til
cremen er forholdsvis tyk.

Tilsæt smør, vanilleesukker og whiskey. Lad det køle lidt.

Hæld cremen jævnt over kagen.

Tomatsuppe

En dejlig nem og hurtig tomatsuppe.....

1 stort løg i tern
2 fed hvidløg
lidt olie
2 dåser hakkede tomater
1 dåse vand
1 dl madlavningsfløde
1 tsk tørret oregan
1 håndfuld frisk basilikum
2 hønseboullionterninger
½ tsk paprika
3 tsk sukker
salt og peber



1 dl suppe pastahorn

Løgtern og hvidløg svitses i olien til løgene er blevet blanke - ikke brune.

De hakkede tomater tilsættes sammen med resten af krydderier, boullionen og vand.

Suppen koger igennem i ca. 15 min - ½ time.

Nu blendes suppen til en ensartet suppe og fløden tilsættes.

Suppehornene tilsættes og koger med i suppen i den tid der står på posens kogetid - ca. 8 min.
Hvis pastaen har slugt for meget væske tilsættes lidt mere vand. - smages til med salt og peber.



Serveres med flutes og revet parmasanost.