lørdag den 5. december 2015

Julesmåkager

I sidste weekend blev der bagt julesmåkager - nogle blev pakket i små fine poser til gaver....


Vanilliekranse - se opskriften her


Brunkager - se opskriften her


Pistaciestænger - se opskriften her


Pistaciestænger til jul

Sidste weekend begyndet julebageriet her hos os - vi bagte klasikkerne - brunkager og vanilliekranse, men vi prøvede også disse pistaciestænger.......


Du skal bruge:
300 g Hvedemel 
100 g flormelis 
175 g koldt smør eller margarine 
1 æg
 ½ tsk. natron
 
Fyld: 
150 g pistaciemasse 

Pynt 
Æg 
Mandelflager


Mel og de øvrige ingredienser æltes sammen til en ensartet dej. 

Læg dejen i køleskab i ca. 30 min. 

Dejen rulles ud til 30 x 40 cm, hvorefter den deles i 6 stænger på 40 cm’s længde, og pensles med vand. 

Fyldet sprøjtes på dejstrimlerne i den ene side og dejen foldes over og klemmes sammen i siden. - folden lægges nedad mod bagepladen.

Stængerne pensles med sammenpisket æg, drysses med let hakkede mandelflager, og sættes på en bageplade med bagepapir. 

Bages i ca. 18 min. ved 180° C (varmluft 170°) på ovnens anden øverste rille.