Sidste weekend begyndet julebageriet her hos os - vi bagte klasikkerne - brunkager og vanilliekranse, men vi prøvede også disse pistaciestænger.......
Du skal bruge:
300 g Hvedemel
100 g flormelis
175 g koldt smør eller margarine
1 æg
½ tsk. natron
Fyld:
150 g pistaciemasse
Pynt
Æg
Mandelflager
Mel og de øvrige ingredienser æltes sammen til en ensartet dej.
Læg dejen i køleskab i ca. 30 min.
Dejen rulles ud til 30 x 40 cm, hvorefter den deles i 6 stænger på 40 cm’s længde, og pensles med vand.
Fyldet sprøjtes på dejstrimlerne i den ene side og dejen foldes over og klemmes sammen i siden. - folden lægges nedad mod bagepladen.
Stængerne pensles med sammenpisket æg, drysses med let hakkede mandelflager, og sættes på en bageplade med bagepapir.
Bages i ca. 18 min. ved 180° C (varmluft 170°) på ovnens anden øverste rille.