fredag den 24. august 2012

Pannacotta i chokoladeskåle med friske bær marieneret i hyldebloomstsaft



I weekenden benyttede vi os af det gode vejr og inviterede vores gode venner til grillaften.
I et nyhedsbrev fra Odense Marcinpan havde jeg netop fået denne opskrift tilsendt. Den var dejlig nem og hurtig at gå til, så den valgte jeg at servere for mine gæster.
Jeg synes at desserten smagte rigtig dejligt, men pannacottaen bliver noget "overdøvet" af den mørke chokolade i chokoladeskålene - men hvad, chokolade smager jo også fantastisk.....
(8 skåle)

1 pakke Odense Chokoladeskåle
1/4 liter piskefløde
1 dl mælk
1/2 stang vanille
70 g sukker
3 blade husblas
200 g bær, f.eks. en blanding
af blåbær, jordbær, brombær oghindbær
½ dl koncentreret hyldeblomst saft
 



Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm fløde, mælk, vanille og sukker op til kogepunktet under omrøring.
Tag gryden af varmen og smelt husblasen i den varme fløde. 
Fløden køles af til stuetemperatur. Fordel fløden i chokoladeskålene og sæt dem i
køleskabet til cremen er stivnet.
Rens bærrene og hæld hyldeblomstsaften over og lade dem trække i minimum 1 time - men gerne længere.
Server skålene med bær til - jeg havde også nogle vaffelrør - det er altid dejligt når der også er noget der knaser....