onsdag den 23. februar 2011

Koteletter i fad med pepperoni

Det her er en variation over den traditionelle ret - koteletter i fad...

Du skal bruge:

500 g koteletter
1 pakke bacon i tern
10 skiver pepperoni
250 g champignon
1 løg i tern
8 cocktailtomater i tern
2 fed hvidløg
2½ dl fløde
1 dl sødmælk
1 hønseboullionterning
100 g revet cheddar
salt og peber
lidt fedstof til stegning

3 dl ris
6 dl vand
1 hønseboullionterning

Koteletterne steges på en pande i lidt fedstof med et presset hvidløg. Koteletterne krydres med salt og peber og lægges i et smurt ildfast fad.

Champingnon skåret i mindre stykker og løg steges i stegeskyen fra koteletterne.
Løg og champignon og tomater i tern drysses over koteletterne.

Fløde, mælk og hønseboullion og peber blandes og hældes over koteletterne.

Osten drysses over og pepperonierne lægges øverst i fadet.

Sætte midt i ovenen ved 200 grader i ca. ½ time til pepperonierne er spødstegt.

Imesn koteletterne er i ovnen sættes risene over.

Jeg serverede skårne friske grøntsager til - agurk, rød peberfrugt, gulerødder og tomater.



Blomkålssalat

1 blomkålshoved
1 advocado
agurk i tern
rød peberfrugt i tern

Blomkålen skylles og buketterne skæres i mindre stykker.

Advocado, agurk og peberfrugt skæres i mindre tern.

Det hele anrettes i et fad og servers med olie/eddike dressing til.

Jeg serverede salaten til en god lasagne. Se opskrift under hovedretter.


En hurtig burger

Burgerboller med sesam - jeg sprang over, hvor gærdet er lavest og købte bollerne...
500 g hakket oksekød
icebergsalat i strimler
rucola
tomater i skiver
agurker i skiver
drueagurker i skiver
nogle gode skiver ost - evt. cheddar
gorgonzola - til dem der kan lide det
løg i tynde skiver
ristede løg
ketchup
remoulade
sennep

Cremefraiche dressing:
2 dl cremefraiche
1 fed hvidløg
salt og peber
½ tsk sukker


Det hakkede kød formes til bøffer og steges.

Grøntsagerne snittes og cremefraiche dressingen røres sammen.

Burgerne lægges sammen som ens smagsløg nu tillader det og efter hvad man har lyst til .......