mandag den 10. juni 2013

Chokoladekage med rabarberskum og jordbær

Så er det blevet min tur til at have kage med på arbejde igen.

Denne gang har jeg fundet en opskrift på femina.dk - den skulle altså prøves.......

OG - den var super god - Prøv den......

Til 6 personer

Ingredienser
150 g mørk chokolade 70 %
100 g mandler
25 g hvedemel
korn af 1 stang vanilje (gem bælgen)
4 æg
50 g sukker
100 g farin
150 g smør

Rabarberskum:
300 g rabarber
150 g rørsukker
1 spsk. kartoffelmel
bælg af 1 vaniljestang (fra kagen)

Endvidere:
¼ l piskefløde pisket til skum
200 g jordbær i kvarte
20 g hakket mørk chokolade


Hak chokoladen groft, og kør den let med nødder, mandler, mel og vaniljekorn i en blender – endelig ikke for fint blendet!

Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive med de 50 g sukker.

Rør farin godt med æggeblommerne og smelt smørret, og rør det i. Tilsæt chokolade-nødde-blandingen, og rør godt. Vend hviderne forsigtigt i.

Smør formen, og spænd et stykke bagepapir fast i bunden. Kom dejen i, og bag kagen i 40-50 minutter i en 155° varm ovn. Lad den afkøle helt.

Skær rabarberne i 2 cm store stykker; fordel dem i et ovnfast fad foret med bagepapir. Drys med sukker og kartoffelmel. Kom vaniljebælgen (fra kagen) ved, og bag dem i 30 minutter i en 175° opvarmet ovn. Afkøl helt. Fjern vaniljebælgen, og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.

Pisk fløden til skum, og vend rabarbermassen i. Fordel rabarberskummet over den afkølede kage, og pynt med jordbær og chokoladespåner......