Brune kartofler skal der til, når man laver julemad - her kommer min opskrift...
2 kg små kartofler
vand og salt til kogning
sukker så stegepanden er dækket af ca. ½ cm sukker - altså er bunden helt hvid når du begynder
ca. 25 g smør
Kartoflerne koges som almindelige kartofler og pille bagefter - man kan sagtens gøre det dagen før de skal bruges...
De pille kartofler lægges i koldt vand så de er helt dækkede.
Panden dækkes med sukker i ca ½ cm tykkelse og der tændes for blusset.
Sukkeret skal nu smelte til det bliver gyldent brunt. Så tilsættes smørret og der røres rundt indtil smørret er optaget i sukkeret - blandingen må endelig ikke blive mørkebrun...
nu hældes vandet fra kartoflerne og de hældes op i sukkermassen - sukkeret kan godt stivne, men det gør ikke noget, rør bare rundt - det smelter igen...
Nu skal kartoflerne vendes rundt i sukkermassen i ca. 15 minutter, til kartoflerne er varme helt igennem og de er blevet flot glaserede hele vejen rundt.