mandag den 12. september 2011

Hjemmelavede italienske pølser - med et tvist af øl

Da vi var i Toscana fik vi de dejligste hjemmelavede pølser på grillen. De italienske pølser er ikke som dem vi kan købe herhjemme - de minder mest af alt om en slags medisterpølser i udseende, men i flere forskellige tykkelser og udformninger - og så har de en helt anden smag end medister.

Jeg har længe gerne villet prøve at finde frem til denne dejlige smag og saftighed, som de italienske pølser har, så her i weekenden skulle der gøres et forsøg...

Jeg fik lavet nogle ret gode pølser og det er bestemt ikke sidste gang jeg forsøger mig med pølser, for det var et rigtig dejligt resultat!

Jeg brugte:
1,5 kg hakket svinekød
500 g hakket spæk
3 store fed hvidløg
2 dl stærk hønseboullion
1½ - 2 tsk salt
friskkværnet peber
1 pakke svinetarme - ca. 5 meter

Tarmene lægges til blød i koldt vand i 2 minutter og derefter skylles de igennem for at få saltet væk.



Halvdelen af farsen puttede jeg over i en anden skål og rørte:
1 dl mørk øl i
og en håndfuld friske krydderurter - salvie, oregano og rosmarin

Alle ingredienserne i farsen røres godt sammen og trækker i minimum ½ time - imens gøres kødhakkeren klar - altså med påsætning af pølsehorn og tarme....

Derefter steges en lille klat af hver slags fars på en pande, for at man lige kan smage farsen til og smage om den smager, som den skal... - jge justerede med lidt salt, men ellers smagte de godt.



Der bindes en knude for enden af tarmen og farsen køres gennem maskinen - hold på tarmen i enden, så det ikke er luft der presses ud i den. Når pølsen er af en passende længde, snurres tarmene et par gange og påfyldning af næste pølse påbegyndes.





Her er de almindelige pølser


og her er pølserne med øl og krydderurter....

Når alle pølserne er lavet, kan de enten lægges i køleskabet til næste dag og derefter koges under kontrollerede forhold eller også koges de med det samme.



De kogte pølser

Pølserne må ikke koges i mere end 75 grader varmt vand - ellers sprænger de. Pølserne bliver ikke gennemkogte.

Derefter kan de fryses eller tilberedes.

Jeg prøvede to forskellige metoder for stegning.

1. Den danske måde:
Pølserne steges hele på panden over lav varme så de ikke sprækker til de er dejligt ristet på alle sider - enten steges de på panden eller på grillen.


2. Den italienske måde:
Pølserne skæres i mindre stykker og flækkes på langs, dog så de stadig hænger sammen. Steges på begge sider til de er gyldne. - På den måde fik vi flere gange serveret dem i Italien.



Til pølserne serverede jeg frisk pasta og en dejlig tomatsauce med revet parmesanost.