onsdag den 15. december 2010

Retro mad - forloren hare

Så skulle det være - vi skulle have noget rigtig vintermad og gerne lidt gammeldaws og retroagtigt, så det blev til Camilla Plums udgave af forloren har - med mine egne tilføjelser.

Farsen
500 g hakket oksekød
500 g hakket svinekød
1lille løg
1fed hvidløg
1 tsk salt
4 spsk rasp
2 æg
2 tsk tørret merian
2 tsk tørret timian
1 dl fløde
½ dl mælk
peber

1 pakke baconstrimler

Sovsen
3 dl mælk
1 dl fløde
4 spsk mel
30 g smør
5 dl kraftig suppe eller fond - jeg brugte 1 1/4 okseboullionterning til 5 dl vand
3 spsk ribsgele
1 spsk blåskinnelost

Rør de 2 slags kød sejt med saltet. Løg og hvidløg hakkes fint og røres sammen med resten af ingredienserne i kødet. Rør farsen grundigt og smag den til med slat og peber - jeg brugte ikke mere salt end den ene tsk, der står i opskriften. - Smag på en lille smule af farsen - og skyl munden bagefter.

Farsen formes til et langt brød i et smurt fad. "Haren" dækkes med baconstrimlerne og sættes i en 210 grader varm ovn i 20 min.

Imens laves sovsen. Kom mælk. fløde, smør og mel i en gryde og bring det i kog under konstant omrøring. Bag det godt igennem. Tilsæt suppen til sovsen har en lidt tyk konsistens. Smag den til med salt, peber, ribsgele og blåskimmelost - den skal være let sødlig, som en vildtsauce.

Efter de 20 min hældes sovsen over haren og der skrues ned til 150 grader. Haren bages nu i en times tid imens den overøses med sovsen mange gange undervejs - den skal nærmest glaceres af sovsen.

Haren serverede jeg med kartoffelbåde, ribsgele og hvidkålssalat.