lørdag den 1. oktober 2016

Hjemmelavet ketchup

Da vi har rigtig mange tomater i drivhuset besluttede jeg mig for at prøve at lave hjemmelavet ketchup - det kan godt betale sig, det bliver super lækkert....

Jeg brugte 1,5 kg tomater - og gangede opskriften med 3.

Du skal bruge:
500 g søde solmodne tomater
1 æble, skrællet og skåret i tern uden kernehus
2 løg i tern
1 fed hvidløg
30 - 50 g rørsukker alt efter hvor søde dine tomater er
2 spsk brun farin
1/2 dl æbleeddike
1 tsk salt
friskkværnet peber
1 rød chili


Skær stilk og blomst af tomaterne. 

Kom tomater og resten af ingredienserne i en gryde og kog det op. Lad det simre under låg i en time.

Blend det med en stavblender til det er helt smooth. 

Kog ketchuppen til konsistensen er tyk, som en ketchup.

Kom i rene glas/flasker – evt. skoldet og skyllet i atamon.

Opbevar på køl. Kan holde sig i 1-2 måneder uåbnet på køl og omkring 1-2 uger efter åbning.