Så blev det tid til en gang boller i karry. Jeg putter altid æbler i og gerne også andre grøntsager - porrer, gulerødder og lignende.
Men i dag blev det til Ingrid Marie æbler - det er et meget kraftigt æble, der både er syrligt - nogle gange meget syrligt, men også med en sødme, der opvejer det sure - og så har det den mest fantastiske flotte røde farve - der nogle gange farver frugtkødet helt pink!
Til farsen skal du bruge:
500 g hakket kalv og flæsk
½ dl havregryn
2 spsk mel
3 spsk rasp
½ dl mælk
2 æg
1 lille løg i små tern
1 stort fed hvidløg
salt og peber
Til sovsen
30 g margarine
4 spsk mel
2 - 3 spsk god karry - mængde alt efter hvor stærk den skal være
kogevand fra bollerne
½ hønseboullionterning
½ - 1 dl fløde
3 Ingrid Marie æbler i tern
Alle ingredienserne til farsen røres godt sammen og hviler mindst ½ time, så farsen kan samle sig.
Sæt vand tilsat 1 tsk salt til at koge. Når vandet koger, formes der fast runde boller af farsen - størrelsen er ikke afgørende. Bollerne koger i vandet til de popper op til overfladen - så er de nemlig færdige.
Når bollerne er kogt færdige tages de op af vandet, og når alle boller er færdige sies kogevandet over i en skål.
I gryden smeltes margarinen og karryen brændes af inden melet tilsættes.Der laves en "smørbolle", som spædes op med kogevandet fra farsbollerne.
Når sovsen har den rette konsistens smages den til med salt og peber og evt. ½ hønseboullionterning.
Tilsidst tilsættes den ønskede mængde fløde.
Bollerne lægges forsigtigt ned i sovsen og 5 minutter inden servering, tilsættes æbleternene, så de lige kan nå at blive varme, men ikke koge ud.
Serveres med ris og evt. rosiner til.