søndag den 23. januar 2011

Saftig chokoladekage med creme af mælkechokolade

Opskriften er fra bladet - Spis bedre - vi skulle holde fødselsdag og så kom bladet lige belejligt ind af døren med denne dejlige opskrift....
Jeg reducerede lidt i fedtet på cremeglasuren..

Til en stor bradepande

225 g smør
2 1/4 dl vand
40 g kakao
560 sukker
9 æggeblommer
330 g mel
3 spsk bagepulver
9 æggehvider

cremeglasur
200 g smør
300 g lys chokolade
200 g flormelis
2 tsk vanille
 2 past. æg

Smør, vand kakao, vanilie og sukker smeltes sammen i en gryde og afkøles til ca. 37 grader.

Ovnen tændes på 180 grader.

I en skål piskes kakaoblandingen sammen med æggeblommer, mel og bagepulver.

Æggehviderne piskes stive og vendes i kakaoblandingen.

Dejen hældes i en smurt bradepande og bages midt i ovnen i ca. 20 min - når der stikkes i den med en kødnål, må der ikke hænge noget dej fast.

Til glasuren smeltes smør og chokolade i en gryde ved svag varme.

Blandingen afkøles til den er helt stiv. Den hældes over i en skål og piskes sammen med flormelis, æg og vanillie.

Glasuren smøres ud over kagen og der drysse med lidt krymmel.


Culottesteg

1 culotte steg - jeg brugte ca. 2 kg culotte til 7 voksne og 5 børn

marinade af:
 2 spsk rødvin
½ spsk balsamicoedikke
1 spsk soya ½ tsk salt
peber
2 store fed hvidløg


Kødet ridses på kryds og tværs i fedtlaget.

Alle ingredienserne røres sammen til en mariande, der hældes over kødet i en plastikpose. Posen lukkes tæt og kødet trækker i mainaden - gerne fra om morgenen til om aftenen til stegen skal steges, men i hvert fald i en times tid.

Kødet sættes i en bradepande og marianden hældes over.
Tilsæt 1 dl vand.

Steg kødet ved 225 grader i 20 min. Tag kødet ud og lad det stå overdækket i 20 min. Sæt kødet i ovnen igen i 20 min og tag det ud og lad det endnu engang hvile i 20 min.

Skær kødet ud i passende skiver og server med kartofler, salat og sauce - eller hvad tilbehøret nu skal være....

Uhmmm - jeg elsker rødt kød..........


Babysalat med jordskokker, æbler og mandler

Den her opskrift er fra Sæson for god smag - jeg har tilpasset den til mine smagsløg og det var en rigtig god salat der kom ud af det...

Ingredienser:

4 personer

250 g jordskokker
2 udkernede æbler - jeg brugte Pink Lady - de er dejligt søde og syrlige
2 spsk citronsaft
1 fed knust hvidløg
2 spsk olivenolie
1 spsk lys balsamico
1 tsk honning
½ tsk sennep
Salt og peber
1 fintsnittet rødløg
1 bakke babyleaves
25 g salte mandler

Skrub jordskokkerne omhyggeligt og dup dem tørre. Snit jordskokkerne og æblerne i meget tynde skiver og bland dem med æble og citronsaft.

Rør hvidløg, olivenolie, balsamico samt honning med salt og peber og vend blandingen med jordskokker og æble, samt rødløg, babyleaves og salte mandler. - Man kan også undlade at putte dressingen på, da børn især ikke er så glade for salater med dressinger på - i hvert fald ikke mine.....

Salte mandler
Tag en god håndfuld mandler, vend dem i lidt god olivenolie og flaget havsalt, bred dem på en plade med
bagepapir og rist dem gyldne i ovnen ved 225°. Vend i mandlerne undervejs, lad dem afkøle og opbevar dem i en tætsluttende beholder - eller drys direkte over salaten.

Hindbærsorbet

Her kommer så opskriften på hindbærsorbet, som virkelig er en klassiker, men den smager fortryllende.....

Til 6 - 8 personer

400 g hindbær
1 spsk citronsaft
1 dl vand
125 g sukker

Vand, sukker og citronsaft koges sammen til sirup.

Hindbærrene blendes og sies så kernerne er sorteret fra. - Det tager lidt tid at si massen gennem en sigte, men det lønner sig i den anden ende...
Mens hindbærrene sies, kan det anbefales at røre rundt og arbejde massen igennem sien- så det går lidt hurtiger.

Den afkølede sirup blandes med hindbærmassen.

Sorbeten køres på ismaskinen i ca. ½ time og lægges i en tæt beholder og opbevares i fryseren til den skal bruges.

Jeg har ikke prøvet at lave den uden ismaskine, men det kan vel lade sig gøre, hvis man bare sørger for at røre i sorbeten engang imellem under indfrysningen.

Billderne af sorbeten er sammen med pistacieis - det smager perfekt sammen!!!


Pistacie is med daimtopping

Det her en af yndlingsdesserterne i vores familie. Det er en ekstremt nem opskrift og den smager himmelsk.

Vi serverer altid hindbærsorbet til - det friske går rigigt godt sammen med den lidt tungere pistacie is.

Opskriften på hindbærsorbet kommer lige herefter!

Til en rund springform  6 -8 personer

200 g pistaciemasse
5 patauriserede æggeblommer
1 spsk flormelis
5 dl piskefløde

4 daimstænger - eller 2 dobbeltdaim hakket i små stykker

Æggeblommer piske stive og luftige med flormelisen.
Pistacie massen piskes i.

Fløden piskes til skum og pistaciemassen vendes i flødeskummet.

En springform skylles med koldt vand og ismassen hældes i.

Daimstykkerne drysses over.

Isen sættes i fryseren i min. 8 timer, men gerne natten over....