Forleden var jeg ude og plukke brombær. På vores lokale mark, som er et yndet hundelufter sted, havde vi opdaget det vidunderligste brombærkrat.
Min ældste datter og jeg fik plukket 2½ kg trods masser af små irriterende torne - og meget store torne, der stak som jeg ved ikke hvad.
Brombærrene voksede helt op i træerne, så vi havde taget en frugtplukker med med en laaang stang og det var MEGET nyttigt - den kunne også bruges til at fiske grene ud, som var lidt forlangt væk fra vores rækkevidde - alt i alt en succes.
Da vi kom hjem plukkede jeg 1 kg brombær i haven - det er den slags som ikke har torne - altså havebrombær - de hang også i klaser. Den "vidunderlige" våde sommer har åbenbart været fantastisk for brombærrene, for jeg har aldrig haft så mange og store brombær i haven.
Nå, men hvad skal de nu bruges til?
Jo, jeg vil lave brombærsyltetøj - det vækker stærke minder til min barndom, hvor vi havde et kæmpe brombærkrat i sommerhuset - uhmm det er bare indbegrebet af sensommer!
Sy glas af lidt varierende størrelse blev det til...
3½ kg brombær
1100 g sukker
lidt vand i bunden af gyden
geleteringsmiddel efter anvisning på pakken
atamon til skylning af glas
Brombærrene sættes til kogning i en stor gryde.
Sukkeret tilsættes og det hele simrer i ca 15 minutter til brombærrene har afgivet smag og kraft til saften.
Brombærmassen skummes af med en ske og geleteringsmiddelet tilsættes.
Det hele koges igennem efter anvisning på pakken med geleteringsmidlet.
Syltetøjet hældes på rene glas, der er skyllet i atamon.
Smager fantastisk - surt ,sødt, kraftigt og rødt!