søndag den 16. oktober 2011

Syltede grønne tomater

I sidste uge, da nattefrosten havde meldt sin ankomst gik jeg ud i mit drivhus og høstede alle tomaterne - både de røde, gule og grønne.

De grønne besluttede jeg mig for at sylte - det har jeg nemlig hørt skulle være yderst lækkert tilbehør til diverse retter.

Jeg fandt en opskrift på kvalimad.dk - den prøvede jeg med lidt ændringer..

Jeg brugte:
1 kg grønne tomater
5 dl  vand
5 dl  æbleeddike
1 kg lyst rørsukker
1 stang kanel
2 spsk vanille
atamon efter anvisning på flasken

De glas der skal bruges til at opbevare tomaterne i skoldes og skylles med en atamonopløsning.

Bring langsomt alle ingredienserne til lagen i kog - dog ikke atamonen. Koges til alt sukkeret er smeltet.

Så skal der prikkes hul på tomaternes skind, så lagen kan trænge ind i dem. Jeg kopierede straks kavlimads måde at gøre det på, da jeg kunne se at det ellers ville tage meget lang tid.

- (Citeret fra Kvalimad) Den traditionelle måde er at bruge en gaffel. Men det er kedeligt og tager lang tid. Hvis du har et af de traditionelle firkantede rivejern, så kan du bruge den side med de spidse kradsende grater og bare rulle tomaterne hen over. Det er meget hurtigere.

Tomaterne kommes i lagen og simrre 10 minutter, afhængigt af størrelsen, tomaterne skal blive bløde. Bland atamonen i.

Hæld derefter tomaterne over i de skoldede glas.

Fjern urenheder fra kogelagen og hæld kogelagen over tomaterne så de er dækket af den.