fredag den 4. april 2014

Tomat/svampe omelet

En dejlig nem opskrift på en let ret, der kan anvendes på mange måder - det kan både være til et hovedmåltid med ristet rugbrød og en god salat til, en frokostret - varm eller kold og den kan også bruges til brunch, som omelet - mange variationer og en meget let ret....


1 bundt forårsløg
1 fed hvidløg
250 g brune eller almindelige champignon
150 g skinke i strimler (kan undværes)
1 tsk. rapsolie
4 æg
200 g ost 10+
1½ dl skummetmælk
salt og peber
500 g blandede tomater

Frisk basilikum


Skær forårsløg i små skiver. Rens champignoner, og skær dem i kvarte.

Sauter løg og hvidløg i 1 tsk. olie. Når de er bløde tilsættes champignoner. Det hele  simre med ca. 5 min. Læg champignoner og løg i en smurt tærteform. Drys skinke strimler henover.

Pisk æggene let og bland dem med revet ost og mælk, lidt salt og friskkværnet peber. Hæld æggemassen hen over løg og champignoner. Vask og halver tomaterne. Læg dem ned i massen.

Bag tærten ved 200 grader i 50 min. Skru evt. lidt op for varmen de sidste 5 min., hvis tærten ikke allerede er blevet let gylden. Lad tærten afkøle lidt, inden du skærer den ud.

Drys med lidt klippet basilikum inden servering.